• Haberler
  • Konya
  • Konya Büyükşehir Kudüs Çalışma Grubu'ndan İsrail'in Gazze Saldırılarına Işık Tutacak Söyleşi

Konya Büyükşehir Kudüs Çalışma Grubu'ndan İsrail'in Gazze Saldırılarına Işık Tutacak Söyleşi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Kudüs Çalışma Grubu, 'Bir Filistin Var' konulu söyleşi ile İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamlarını masaya yatırdı.

Konya Büyükşehir Kudüs Çalışma Grubu'ndan İsrail'in Gazze Saldırılarına Işık Tutacak Söyleşi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren gönüllü üniversite öğrencilerinden oluşan Kudüs Çalışma Grubu, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği katliamları konu alan etkileyici bir söyleşi düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat'ta gerçekleşen etkinlik, basın ve medyanın yoğun ilgisiyle karşılandı.

Söyleşi kapsamında; gazeteci-yazar Nuriye Çakmak Çelik, "İsrail Medyası Manipülasyonlar ve Algı Çabaları", muhabir Mücahit Aydemir, "Aksa Tufanından Bu Yana Batı Şeria ve Kudüs’te Yaşananlar", ve yönetmen Tülay Gökçimen, "Küresel İntifada Hareketi ve Uluslararası Tepkiler" konularını detaylı bir şekilde ele aldılar.

Programda konuşan yönetmen Tülay Gökçimen, Filistin'e verilen desteklerin dünya genelinde arttığını vurgulayarak, "Avusturya, İsveç ve Almanya gibi farklı ülkeler yasak olmasına rağmen Filistin’e destek olmaya devam ediyorlar. Dünya bir Gazze hareketliliği içinde ve insanlar bir şeyler yapmak için kıvranıyor. İsrail’in vahşetini gören dünya, bir soykırım gerçeğiyle karşı karşıya" ifadelerini kullandı.

Gazeteci-yazar Nuriye Çakmak Çelik, "İsrail Medyası Manipülasyonlar ve Algı Çabaları" başlığında uluslararası medyanın Gazze'deki olayları nasıl ele aldığını değerlendirerek, "Uluslararası medya, İsrail’e karşı kör bir bakış açısına sahip. Gazetecilik değil, soykırım ortaklığı yapıyorlar. Batı medyasının İsrail’in savaş suçuna ortak olduğunu gösteren bir utanç tablosu var" dedi.

Muhabir Mücahit Aydemir ise, "Aksa Tufanından Bu Yana Batı Şeria ve Kudüs’te Yaşananlar" başlığı altında, Filistin'deki son olayları ve direnişi detaylı bir şekilde aktardı. Aydemir, "7 Ekim'den sonra Filistin direnişi açısından İsrail büyük bir şok yaşadı. Olağanüstü ayrılıklar ve gerilimler yaşanıyor. İsrail hükümeti belli etmemeye çalışsa da ordu, istihbarat ve Netanyahu hükümeti arasında belirgin bir çatışma var" diye konuştu.

Kudüs Çalışma Grubu'nun düzenlediği bu önemli etkinlik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dair farkındalığı artırmayı hedefleyerek büyük ilgi gördü.

Bakmadan Geçme