• Haberler
  • Konya
  • Konya Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde İstihdam Buluşması Gerçekleştirildi!

Konya Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde İstihdam Buluşması Gerçekleştirildi!

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde 5 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen İstihdam Buluşmasında Konya'da faaliyet gösteren ve sektöründe öncü olan firmalar iş arayanların başvurularını alıp, mülakat gerçekleştirdiler. 

Konya Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde İstihdam Buluşması Gerçekleştirildi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İş arayanların aynı anda ve aynı mekânda birçok firma ile iş görüşmesine fırsat verdiklerini ifade eden Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş; “İŞKUR istihdamın artırılması işsizliğin makul seviyelere düşürülmesi amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. İl Müdürlüğümüzde düzenlediğimiz toplu iş görüşmeleri ve engelli iş görüşmeleri ile işverenlerimize ihtiyaç duydukları işgücünü temin etmeye çalışıyoruz. Öte taraftan da iş arayan vatandaşlarımızı da daha kısa sürede daha fazla işyeri ile görüşme imkanına kavuşturuyoruz” dedi.
Keleş “İnsanların ilgi ve yeteneklerine uygun işlerde çalışması üretim faaliyetlerinde bulunması ve sürekliliğinin sağlanması bakımından son derece önemlidir. Gün geçtikçe önemi ve sayısı artan kariyer günleri, istihdam buluşmaları ve istihdam fuarları ile işverenler aradıkları çalışanlara, çalışanlar ise ihtiyacına ve kariyerine uygun işe bir adım daha yaklaşmaktadır” diye konuştu.

Keleş Bu tür etkinlikler aracılığı ile gençler yeni fırsatları yakalayabilir, mevcut durumunu değiştirmek için mesleki eğitim, kısa süreli çalışma, gönüllü sosyal faaliyetler gibi etkinliklere katılabilirler. Ayrıca gençlere sektörü tanıma avantajı da sunduğunu söyledi.

Emrah Keleş işverenler bu etkinlikler aracılığıyla çalışkan, yetenekli ve donanımlı gençleri kendi işletmelerine kazandırılabilir. Aynı zamanda nitelikli iş üretme noktasında potansiyel adayları keşfedebilirler. Bunun yanı sıra iş ortaklıkları kurmak isteyenler farklı firmalarla bağlantılarını güçlendirme imkanına sahip olabilir. Kariyer hedeflerinize uygun bir yerde çalışmak için istihdam etkinlikleri önemli bir adım olabilir. Bu itibarla gerçekleştirdiğimiz bu tür etkinliklere katılımın her geçen gün artarak devam etmesi işgücü piyasasının geleceği dönük işlerliğinin artacağının bir göstergesidir. İşverenlerimize, iş arayanlarımıza katılımları için şükranlarımı sunuyor, yeni istihdamın artarak devamını diliyor, programın hayırlı olmasını temenni ediyorum. “şeklinde konuştu.

Daha sonra stantları ziyaret ederek firmaların insan kaynakları yöneticileri ve iş arayanlarla görüşen İl Müdürü Emrah Keleş, “İstihdam için tarafların bir araya getirilmesi ve ön görüşmenin sağlıklı bir şekilde yapılması, iş arayanların kendilerini en iyi şekilde ifade etmesi burada çok önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme