Konya'da 128 Milyon Liralık 22 Tarımsal Proje İçin İmzalar Atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından hayata geçirilecek 22 tarımsal proje için 128 milyon lira bütçeli protokol imzalandı.

Konya'da 128 Milyon Liralık 22 Tarımsal Proje İçin İmzalar Atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından 128 milyon lira bütçeyle hayata geçirilecek 22 projenin protokol imza töreni gerçekleştirildi.

İmzalanan protokol kapsamında, modern sulama sistemleri, seralar, makine-ekipman destekleri, eğitim ve yayın faaliyetleri gibi çeşitli projeler yer alacak. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle, Konya'da tarım ve hayvancılıkta kalite ve verimliliğin artırılması hedefleniyor.

Bakan Kacır'ın Açıklamaları

Bakan Kacır, yaptığı açıklamada, projelerin Konya'yı tarımın başkenti yapacak nitelikte olduğunu belirterek, modern sulama tesislerinden hayvancılığa kadar geniş bir yelpazede projelerin gerçekleştirileceğini vurguladı. Kacır, "Çiftçinin ambarı artık saban ucunda değil. Medeniyet ağacını erenlerin kardığı, hoşgörü diyarı, Anadolu’nun kadim hafızası Konya’ya eser kazandırmaya, hizmet üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Başkan Altay'ın Değerlendirmesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise kırsal kalkınmanın önemine vurgu yaparak, imzalanan protokol ile özellikle kapalı sistem sulama sistemleri ve kırsalda vatandaşlara yönelik projelerin gerçekleştirileceğini ifade etti. Altay, "Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın gelirlerini artırmak bizim için en önemli konulardan birisi" dedi.

Vali Özkan'ın İş Birliği Mesajı

Konya Valisi Vahdettin Özkan, kurumlararası iş birliğinin önemine vurgu yaparak, bölgenin milli gelirden daha fazla pay almasını sağlayacak projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Törende atılan imzaların ardından, 128 milyon lira bütçeli 22 proje hayata geçirilmek üzere yola çıktı. Projelerin Konya'ya ve çiftçilere hayırlı olması temennisiyle, katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür edildi.

Bakmadan Geçme