Konya'da 2. el eşyaya yoğun ilgi

Sürekli artan enflasyon sebebiyle vatandaş 2. El eşyaya yöneldi. Konya'da 2. el eşya dükkânı olan Mehmet Uyanık, vatandaşın ekonomik açıdan daha uygun olduğu için 2. el eşyalara yöneldiğini ifade etti. Uyanık, satışların arttığını dile getirerek özellikle beyaz eşya ve mobilya kategorilerine talebin yüksek olduğunu söyledi.

Konya'da 2. el eşyaya yoğun ilgi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Konya’nın Karatay İlçesinde 2. el eşya dükkânı olan Mehmet Uyanık, son zamanlarda fiyatlardan dolayı 2. el eşyalara yoğun talep olduğunu ve gelen müşterilerin genelde yabancı uyruklu olduğunu söyledi. Mehmet Uyanık,” rağbet çok, gelen müşterilerin çoğu Suriyeli, Afganistanlı veya öğrenci oluyor.” diye ekledi.


"Düğün sezonu gelince ne alım ne de satım oluyor"

Şu dönemde yüksek enflasyon sebebiyle her sektörde olduğu gibi kendi sektörlerinde de fiyatların yüksek artış gösterdiğini belirten Mehmet Uyanık, fiyatların geçen yıla göre ikiye katladığını dile getirdi. Ancak normal zamanda artış varken düğün sezonunun gelmesiyle birlikte vatandaşın genelde sıfır eşyaya yöneldiğinin de altını çizmeyi ihmal etmedi.

2. elde dolandırıcılık suçu artıyor


2. elde satışa sundukları eşyaları alırken çalıntı olabilir düşüncesiyle fazlasıyla zorlandıklarını söyleyen Uyanık,” Çalıntı mal satmak için gelen çok kişi oluyor. Bu yüzden biz elimizden geldiğince önlemimizi almaya çalışıyoruz. Mesela adamdan kimliğini bile istiyoruz, ama adam hırsız olunca o bile sahte çıkıyor. Sırf bu olay yüzünden 3 kere mahkemeye çıktım hatta 5 ay 20 gün hapis cezası aldım.”  dedi.

KONYA HABER - HAKİMİYET 

BEYZA DEMİREL'İN ÖZEL HABERİ 

Bakmadan Geçme