Konya'da 3 düzensiz göçmen yakalandı

Konya'da, kent genelinde, düzensiz göçmenlere yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Konya'nın Seydişehir ilçesinde, ülkeye yasa dışı yollarla giren 3 düzensiz göçmen yakalandı.

Konya'da 3 düzensiz göçmen yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düzensiz göçmenlere yönelik çalışmalarını devam ettiriyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında ilçe merkezinde Afganistan uyruklu 3 düzensiz göçmen yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Konya İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilen 3 düzensiz göçmenin sınır dışı edileceği bildirildi.

Düzensiz göç nedir? Düzensiz göçmenler kime denir?

Düzensiz göç; bir ülkeye yasadışı giriş yapmak, bir ülkede yasadışı şekilde kalmak veya yasal yollarla girip yasal süresi içerisinde çıkmamak anlamına gelmektedir. Düzensiz göç hedef, transit ve kaynak ülkeler açısından ayrı ayrı değerlendirilmesi gereken bir konudur.
 
Düzensiz göç; hedef ülkeler için ülkelerine yasadışı yollardan gelen veya yasal yollarla gelip yasal çıkış süreleri içerisinde çıkmayan kişileri kapsarken; kaynak ülke için ülkesini terk ederken gerekli prosedürlere uymayarak ülke sınırlarını geçen kişileri içerir. Transit ülkeler içinse; kaynak ülkelerden hedef ülkeye ulaşmak için yasal ya da yasal olmayan yollarla ülkeye girip bu ülkeyi bir geçiş ülkesi olarak kullanıp ülke sınırını terk eden kişilerdir.
 

Bakmadan Geçme