• Haberler
  • Konya
  • Konya'da 44 Bin 500 Öğrenciye Hikâye Kitabı Dağıtıldı

Konya'da 44 Bin 500 Öğrenciye Hikâye Kitabı Dağıtıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 'Başarmaya Hazırım' adlı kitap okuma projesi kapsamında 31 ilçedeki ilkokul 3'üncü sınıf öğrencilerine hikaye kitabı dağıttı.

Konya'da 44 Bin 500 Öğrenciye Hikâye Kitabı Dağıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Cemal Bardakçı İlkokulu'nda düzenlenen kitap dağıtım programına katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Başkan Altay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte öğrencilere yönelik Türkiye'ye örnek işler yaptıklarını belirterek, "Bu proje kapsamında 44 bin 500 3'üncü sınıf öğrencimizin tamamına kitapları ve kendi hikayelerini yazacakları defterlerini hediye etmiş olduk. Burada amaç çocukların okuma alışkanlığı kazanmalarını, kitapla buluşmalarını sağlamak. Kendilerinin de yazamaya başlamasını teşvik etmek. Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Konya'mızda çocuklarımızın ufkuna yeni bir başlangıç olacak. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de projenin ikinci yılında başarıyla devam ettiğini ifade ederek, "Bu projede çocuklarımıza okuma, okudukları kitap neticesinde hikaye yazma, aynı zamanda aileleriyle birlikte kütüphanelere ve kırtasiyelere giderek kitap alma ve evlerinde kendilerine ait küçük de olsa bir kütüphane oluşturma gibi hedeflerimiz var. Geçen yıl güzel sonuçlar aldık. İnşallah bu yıl da güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Projemizin mali boyutunu tamamen Büyükşehir Belediyemiz karşıladı" ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında, öğrencilere okudukları kitapları değerlendirmeleri, kendi hikayelerini yazmaları ve bu hikayeleri okul kütüphanelerine bağışlamaları için defterler dağıtıldı.

Proje ile öğrencilerin okuma alışkanlığının kazandırılması, kitapla buluşmaları ve kendi hikayelerini yazabilmeleri hedefleniyor.

Bakmadan Geçme