• Haberler
  • Konya
  • Konya'da AKOM uyardı! Çiftçinin korkulu rüyası kapıda: 5 gün sürecek

Konya'da AKOM uyardı! Çiftçinin korkulu rüyası kapıda: 5 gün sürecek

Konya'da tarımsal üretimin can damarı olan bölgeler için kritik uyarı! AKOM, 7-11 Nisan tarihleri arasında Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de etkili olacak zirai don riskini duyurdu. Salı gününü Çarşamba'ya bağlayan gece başlayacak olan dondurucu soğuklar, Cumartesi gününe kadar etkisini sürdürecek.

Konya'da AKOM uyardı! Çiftçinin korkulu rüyası kapıda: 5 gün sürecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bölge genelinde etkili olması beklenen soğuk hava dalgasıyla birlikte "zirai don" uyarısında bulundu. Yapılan açıklamaya göre; Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan bölgede sıcaklıkların hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor.

SALI GECESİNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR

Meteorolojik veriler ışığında yapılan değerlendirmelere göre, dondurucu soğuklar 7 Nisan Salı gününü 8 Nisan Çarşamba gününe bağlayan gece itibarıyla etkisini gösterecek. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte özellikle alçak kesimlerde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don riskinin oluşması bekleniyor.

CUMARTESİ GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

AKOM tarafından paylaşılan bilgilendirme takvimine göre, zirai don tehlikesi sadece bir geceyle sınırlı kalmayacak. 7 - 11 Nisan tarihleri arasında etkili olacak soğuk hava dalgasının Cumartesi gününe kadar risk oluşturmaya devam edeceği öngörülüyor.

Özellikle meyve ağaçlarının çiçeklendiği ve ekim faaliyetlerinin yoğunlaştığı bu dönemde, tarımsal üretimin zarar görmemesi için çiftçilere kritik görevler düşüyor.

Konya'da AKOM uyardı! Çiftçinin korkulu rüyası kapıda: 5 gün sürecek

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!