Konya'da alın teriyle yazılan yarım asır! Bir sandıkla beş evlat büyüttü
Konya'da 1972 yılında eline aldığı boya sandığıyla çalışmaya başlayan Hüseyin Kırmızıgül, eski otogardan alışveriş merkezine uzanan yarım asırlık meslek yolculuğunda beş çocuğunu büyüttü. Kırmızıgül, değişen şehre rağmen alın teriyle ayakta kalmayı sürdürüyor.
Konya’da 1972 yılında elinde boya sandığıyla yola çıkan Hüseyin Kırmızıgül, yarım asrı deviren meslek aşkıyla zamana meydan okuyor. Eski otogarın tozlu yollarından modern AVM’lerin parıltılı koridorlarına uzanan bu hikâye, alın terinin en somut örneği olarak dikkat çekiyor.
OTOGARDAN ALIŞVERİŞ MERKEZİNE BİR ÖMÜR
Konya’nın sosyal hafızasında derin izler bırakan eski otogarın emektar isimlerinden biri olan 65 yaşındaki Hüseyin Kırmızıgül, değişim rüzgârlarına rağmen mesleğini terk etmedi. Şehrin silüeti değişti, binalar yıkılıp yenileri yapıldı ancak Kırmızıgül’ün ayakkabı sandığı her zaman yerinde kaldı. Eski otogarın yıkılmasının ardından bölgeye inşa edilen alışveriş merkezinde hizmet vermeye devam eden emektar usta, mekânlar değişse de azmin baki kaldığını kanıtlıyor.
"BEŞ EVLADIMI BU SANDIKLA BÜYÜTTÜM"
Ayakkabı boyayarak beş çocuk yetiştirdiğini belirten Kırmızıgül, mesleğine olan bağlılığını şu sözlerle ifade ediyor:
"Bu sandık benim ekmek teknem. 50 yılı aşkın süredir her sabah aynı şevkle işime başlıyorum. En büyük sermayem dürüstlük ve müşteri memnuniyeti oldu. Alın teriyle kazanılan paranın bereketi bir başka oluyor."
GENÇLERE "KANAATKARLIK" MESAJI
Teknolojinin gelişmesi ve tüketim alışkanlıklarının hızla değişmesi, birçok zanaatı unuttursa da Hüseyin Usta titizliğinden ödün vermiyor. Çevresinde mütevazılığı ve çalışkanlığıyla tanınan Kırmızıgül, 65 yaşında olmasına rağmen emekli olup köşesine çekilmeyi düşünmüyor.
"Çalıştıkça kendimi daha iyi hissediyorum," diyen Kırmızıgül, günümüz gençliğine de önemli bir tavsiyede bulunuyor: Huzurun anahtarı çalışmak, üretmek ve şükretmektir.


