• Haberler
  • Konya
  • Konya'da Baraj Doluluk Oranları Endişe Veriyor

Konya'da Baraj Doluluk Oranları Endişe Veriyor

Konya'da su kaynaklarına yönelik son veriler, barajlardaki doluluk oranlarının kritik seviyelerde olduğunu ortaya koydu. Edinilen bilgilere göre, Altınapa Barajı'nın doluluk oranı yalnızca seviyesinde bulunuyor. Barajda şu anda 4.937.000 metreküp su mevcut.

Konya'da su kaynaklarına yönelik son veriler, barajlardaki doluluk oranlarının kritik seviyelerde olduğunu ortaya koydu. Edinilen bilgilere göre, Altınapa Barajı'nın doluluk oranı yalnızca %15 seviyesinde bulunuyor. Barajda şu anda 4.937.000 metreküp su mevcut.

Benzer bir tablo Bağbaşı Barajı'nda da görülüyor. Bağbaşı Barajı'ndaki doluluk oranı %16 olarak ölçülürken, barajda 32.248.000 metreküp su bulunuyor.

Uzmanlar, uzun süredir devam eden kuraklık ve yetersiz yağışlar nedeniyle su seviyelerinde ciddi düşüşler yaşandığına dikkat çekiyor. Vatandaşların su kullanımı konusunda daha dikkatli olması ve tasarruf önlemlerinin artırılması gerektiği vurgulanıyor.

Yetkililer, önümüzdeki dönemde yağışların artmaması durumunda hem tarımsal sulamada hem de içme suyunda çeşitli sıkıntılar yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!