• Haberler
  • Konya
  • Konya'da barajlar kurudu, faturalar kabardı! Suya yine zam geldi...

Konya'da barajlar kurudu, faturalar kabardı! Suya yine zam geldi...

Konya'da ekim ayı, su fiyatlarına yapılan yeni bir artışla başladı. Üç ayda bir güncellenen tarifeler kapsamında 2025'in dördüncü zammı gece yarısı yürürlüğe girdi. Artışla birlikte şehirde 1 metreküp suyun fiyatı 37 lira 16 kuruşa ulaştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, son iki yıldır sürdürdüğü otomatik güncelleme sistemini ekim ayında da devreye aldı. KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün duyurusuna göre, daha önce 35,19 TL olan suyun metreküp fiyatı 37,16 TL’ye çıkarıldı.

Bu artışla birlikte ortalama 10 metreküp su tüketen bir hanenin faturası yaklaşık 420 TL’ye yükseldi. Tüketim ikinci kademeye geçtiğinde ise ödenecek tutar katlanarak artacak.

BARAJLARDA SU SEVİYESİ ALARM VERİYOR

Zam kararının arkasında Konya’nın yaşadığı ciddi su sıkıntısı bulunuyor. Altınapa Barajı’nda su oranı yüzde 6’ya, Bağbaşı Barajı’nda ise yüzde 14’e kadar geriledi.

Belediye, pahalı tarifenin temel amacının aşırı su tüketiminin önüne geçmek olduğunu belirtirken, kentteki düşük baraj seviyeleri, Konya’nın ciddi bir su kriziyle karşı karşıya olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!