Konya'da barınakta köpeğe eziyet ederek öldüren 2 sanık hakkındaki cezaya itiraz edildi

Konya'da Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde, görevli iki şahısın köpeğe eziyet ederek öldürdükleri gerekçesiyle verilen 1 yıl 3'er ay hapis cezasına itiraz edildi.

Konya'da barınakta köpeğe eziyet ederek öldüren 2 sanık hakkındaki cezaya itiraz edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, şüpheliler M.B ve S.Ç'nin kürekle köpeğe sert şekilde vurduğuna dair görüntülerinin tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca 24 Kasım 2022'de Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan resen soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Aynı tarihte gözaltına alınan 2 şüphelinin nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yürütülen soruşturma sonucunda 08.12.2022 tarihli iddianame ile her 2 şüpheli hakkında, 'Bir ev hayvanını veya evcil hayvanını kasten öldürme' suçundan Konya Asliye Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır. Konya 14. Asliye Ceza Mahkemesince 20.01.2023 tarihinde sanıklar M.B ve S.Ç hakkında karar verilmiş olup, Cumhuriyet Başsavcılığımızca her 2 sanık hakkında alt sınırdan daha fazla uzaklaşılması (daha fazla ceza verilmesi) gerektiği ve haklarında verilen hükmün açıklamasının geri bırakılmaması gerektiği gerekçeleri ile karar aleyhine itiraz yoluna başvurulmuştur. İtirazın değerlendirilmesi süreci devam etmektedir."
 

Bakmadan Geçme