Konya'da bir ASM daha açıldı!

Konya Karapınar'da hayırseverler tarafından yaptırılan Mustafa İvriz Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Cumhuriyet Mahallesinde yaptırılan Mustafa İvriz Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından söz alan Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, “İnsan sağlığının önemine dikkat çekerek, "Karapınar’da sağlık yatırmalarında hayırseverlerin en önde olması sevindiricidir. Millet devlet işbirliğinin en güzle örneklerini burada yaşıyoruz. Katkıda bulunan tüm hayırseverlerimize teşekkür ederim” dedi.

‘Sağlık Yatırımlarında Konya Modeli’ sistemi ile son yıllarda çok sayıda sağlık yatırımını Konya’ya kazandırdıklarını söyleyen Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ise, "İl sağlık müdürlüğü olarak göreve geldiğimizden bu tarafa Konyamızın her bir köşesinde eksik sağlık hizmet kalmasın diye planlama içerisine girdik. Karapınar buradan gereken değeri aldı ve sağlık bakanlığımız, belediyemiz ve hayırseverlerimiz katkıları ile güzel eserler ortaya kondu. İlçe sağlık müdürlüğümüz donanımı ile Türkiye’ye örnek bir müdürlük oldu. Buraya arsaya bakmaya geldiğimiz gün dün gibi aklımızda bu güzle bina hizmete girmesinde mutluyuz. Konya genelinde model oluşturduk. Bu modelin en güzle örneği Karapınar’dır. Sandıklı Mahallesinden 4 birimlik sağlık merkezi hizmete girecek. 1'nolu sağlık ocağı yıkılıp yenisine bir hayırsever tarafından yaptırılıyor. Karapınar’da 13 olan aile hekimi sayısı 18 oluyor. 3 olan sağlık merkezide 5’e yükseliyor. Birlik ve beraberlik adına neslime bir eser kalacaktır. Hastanemizde eksik olan branşlarda Sağlık Bakanımızı ziyaret ettiğimizde bildirdim. İnşallah eksikler tamamlanacaktır. Bu dönemde daha çok birlikteliğe ihtiyacımız var. Bu sağlık merkezine katkıda buluna herkese ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hayırseverlere plaketleri verildi ve İlçe Müftüsü Dr. Sırrı Fuat Ateş tarafından dua yapıldı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından aile sağlığı merkezi gezilerek yetkililerden tarafından bilgi verildi.

Açılışa, İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Sağlık Müdür Mehmet Akyurt, siyasi parti başkanları, daire amirleri, STK başkanları, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cevat Eke, Adalet Mahallesi Muhtarı Şener Çakal ile vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme