• Haberler
  • Konya
  • Konya'da bir festival daha. O tarihler arasında yapılacak

Konya'da bir festival daha. O tarihler arasında yapılacak

Konya'da 1.Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Festivali'nin düzenlenecek. Kalehan Ecdat Parkı'nda 19-20 Ağustos tarihleri arasında misafirlerini ağırlayacak.

Konya Kalehan Ecdat Parkı'nda yapılacak

Konya'da düzenlenecek olan 1.Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Festivali'nin program detayları açıklandı. Konya'nın Selçuklu İlçesi Konya Kalehan Ecdat Parkı'nda 19-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

Bircok sanatçı sahne alacak

Düzenlenecek olan Festival kapsamında Ecdat Parkı’nda Yörük Çadırı kurulacak. Birçok sanatçı festivalde sahne alacak.

18 Ağustos’ta Kaybolmaya yön tutmuş sanatların kıl çadırda hayat bulması etkinliğiyle başlayacak programda ayrıca Yörük Türkmenlerinin manevi içeceği Yayık Ayranı ve Saç Böreği ikram edilecek.

Develerle kortej yürüyüşü yapılacak

19 Ağustos Cumartesi günü ise Develerle Kültür Parkından Mevlanaya Kortej yürüyüşü yapılacak ve Mevlana’da dua edilecek.

Aynı gün Halk Ozanları, Selahatdin Kazanoğlu, Halil Daylak, Ali Ateş, Yağız Ozan, Sultan Bacı sahne alacak.

Etkinliğin son günü 20 Ağustos Pazar günü ise Polatlı Seymen Ekibi ile açılış olacak ve Halk Oyunları ve Aşıklar Atışması sahnede olacak.

Festivale katılımın yoğun dolması bekleniyor 

Düzenlenecek olan .Uluslararası Yörük Türkmen Kültür Festivali kapsamında Ecdat Parkın'da büyü bir Yörük Çadırı kurulması planlanıyor. Birçok sanatçının yer alacağı festivale katılımın yoğun olması bekleniyor.

Bakmadan Geçme