• Haberler
  • Konya
  • Konya'da bir ilk: Tuvaller çöpten sanat galerisine taşındı

Konya'da bir ilk: Tuvaller çöpten sanat galerisine taşındı

Konya'da atık durumuna düşmek üzere olan tuvallerin sanatsal bir çalışmaya dönüştürülmesiyle hazırlanan 'Dönüşüm' temalı kaligrafi sergisi, Karatay Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu. Kaligrafi ve hat sanatçısı Fatih Efe tarafından ortaya konan sergi, kentte kaligrafi sanatına odaklanan ilk örneklerden biri olmasıyla dikkat çekti.

Konya'da bir ilk: Tuvaller çöpten sanat galerisine taşındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 yılında başlayan süreçte, çöpe atılması planlanan tuvallerin sanat eserine dönüştürülmesi fikriyle yola çıkıldı. Sanatçı Fatih Efe, bir dostundan gelen eski tuvallerin kaligrafi yazıları ve şiirlerle yeniden yorumlanmasıyla çalışmaların şekillendiğini ve zamanla “Dönüşüm” sergisine evrildiğini ifade etti.

Konya'da bir ilk: Tuvaller çöpten sanat galerisine taşındı
Serginin küratörlüğünü Sıddıka Berat Ak üstlenirken, geri dönüşüm fikri sanatla birleştirilerek eski tuvaller yeni bir estetik kimlik kazandı. Açılışta sanat dünyasından önemli isimler de yer aldı. Bunlar arasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Ali Fuat Baysal, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü Hasan Yaşar ve ebru sanatçısı Betül Koyuncu da bulunuyordu.

Konya'da bir ilk: Tuvaller çöpten sanat galerisine taşındı
Açılış günü yoğun ilgi gören sergi, ziyaretçilerden olumlu geri dönüş aldı. Sanatın dönüştürücü gücünü ön plana çıkaran eserler, geri dönüşüm malzemelerinin sanata nasıl kazandırılabileceğini de gözler önüne serdi.
Sanatçı Fatih Efe, sergiye gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek, tüm Konyalıları 27 Haziran’a kadar Karatay Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olacak sergiyi görmeye davet etti.
 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!