Konya'da bir kafede çıkan silahlı kavganın nedeni belli oldu!
Konya'nın Karapınar ilçesinde bir kafede çıkan silahlı kavgada, olayla ilgisi olmayan iki müşteri yaralandı. Başından vurulan 21 yaşındaki Bahri Cingöz'ün hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
Olay, gece yarısı sıralarında Konya Caddesi üzerindeki bir kafede yaşandı. Kafede oturan Fahrettin K. (21) ile kardeşi Kazım K. ve mekâna gelen, aralarında daha önceden husumet bulunduğu öğrenilen Mevlüt Z. (24) arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Bunun üzerine Fahrettin K., babası Seyhat K.’yi (47) telefonla çağırdı.
Kafeye gelen baba Seyhat K., oğullarını dışarı çıkardı ancak taraflar arasında kavga bu kez kafe önünde devam etti. Bu sırada Fahrettin K.’nin tabancayla rastgele ateş açtığı belirtildi.
Açılan ateş sonucu çıkan mermilerden biri, müşteri Sinan Gümüşsoy’un alnını sıyırdıktan sonra Bahri Cingöz’ün başına isabet etti. Kanlar içinde kalan iki yaralı için olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Karapınar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Bahri Cingöz, ilk müdahalesinin ardından Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.
Olay sonrası Seyhat K. ile oğulları Fahrettin K. ve Kazım K. gözaltına alındı. Şüphelilerden Fahrettin K.’nin ilk ifadesinde, “Korkutmak amacıyla havaya ateş etmek istedim” dediği öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.