Konya'da bir köy var uzakta: Gitmeseler de görmeseler de!

Derebucak ilçesindeki vatandaşlar, ilçenin ulaşım sorunu yaşadığını ifade ederek, çözüm için yetkililere çağrıda bulundu.

Konya’nın ilçelerinden biri olan Derebucak’ta, vatandaşların ulaşım sorunu çözülebilmiş değil. Vatandaşlar, hafta sonları Derebucak’tan Beyşehir’e gitmek için ulaşımı sağlayacak herhangi bir vasıtanın olmamasına tepki gösteriyor. 

Konu hakkında Hakimiyet.com’a açıklamalarda bulunan Derebucaklı bir vatandaş, hafta sonları için araç tahsis edilmesi gerektiğini söyledi.

Ulaşımla ilgili sorunu aktaran vatandaş, yaşadıkları mağduriyeti şu şekilde ifade etti: "Biz, cuma akşamı Derebucak ilçe merkeze gittiğimizde geri dönüşümüz bir hayli zor oluyor. Geri dönmek istediğimizde haftabaşını beklemek durumunda kalıyoruz.

"HAFTASONLARI SEFER OLMUYOR"

Belediye otobüsleri hafta içi saat 7.30’da Beyşehir’e gidiyor, saat 17.00’da dönüyor. Hafta içleri günde bir sefer yapılırken, hafta sonları sefer olmuyor. İlçeye gelen biri dönmek için mecburen pazartesiyi beklemek zorunda.

"ANTALYA'DAN GELEN OTOBÜSLERİ BEKLİYORUZ"

Öte yandan ilçeden Konya merkeze gitmesi için belediyenin çalıştırdığı bir araç yok. İlçeden, Konya merkeze gidecek biri ise, Antalya’dan gelen otobüsleri bekliyor. Vatandaşların işi düşünce araç bulamıyorlar. Yetkililerin konuyla ilgilenmelerini istiyoruz.” 
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme