Konya'da böcek ilacı faciası! 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Konya'da iki katlı kerpiç evin birinci katında dökülen böcek ilacı üst katta bulunan aileyi zehirledi. Akılalmaz olayda 5 kişi böcek ilacından zehirlendi, 7 yaşındaki çocuk kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay, akşam saatlerinde merkez Meram ilçesi Uluırmak Mahallesinde bulunan 2 katlı kerpiç bir evde meydana geldi. Kerpiç evin birinci katında kiracı olarak oturan şahıslar evdeki böcekleri öldürmek için geçtiğimiz pazartesi günü daireyi ilaçladıktan sonra pencere ve kapıyı bantlayarak evden ayrıldı. Böcek ilacının kokusunun ikinci katta N.D.’nin oturduğu daireye sızmasıyla birlikte evdeki N.D.’nin kızı ve torunları kokudan etkilendi. Bugün sabah saatlerinde rahatsızlanan N.D.’nin kızı A.T. (40), çocukları F.T. (18) ve Y.T. (15) ile yeğenleri S.G.B. (21) ve M.B. (17) mide bulantısı şikayetiyle hastaneye gitti. Anneanne N.D. ile 7 yaşındaki Ahmet Enes Temel ise evde kaldı. Bir süre sonra anneanne N.D., torunu Ahmet Enes Temel’in hareketsiz olduğunu fark etmesiyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Adrese gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Ahmet Enes Temel, Konya Numune Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 7 yaşındaki çocuk kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Sömestr tatili nedeniyle gelmiştiler

N.D.’nin kızı A.T. ve torunlarının sömestr tatili dolayısıyla anneanne N.D.’nin yanında kaldıkları öğrenildi. Polis ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından birinci kattaki kiracıların yakınları evi havalandırıldı.

 

Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Bakmadan Geçme