Konya'da böcek ilacı faciasında yeni gelişme!

Konya'da iki katlı kerpiç evin alt katında bulunan kiracı eve böcek ilacı sıktı. Üst katta bulunan 7 kişilik ailede böcek ilacından etkilenirken 8 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Olay ile ilgili kiracı gözaltına alındı.  

Meram’ın Uluırmak Mahallesi’nde meydana gelen olayda, geçtiğimiz pazartesi günü 2 katlı kerpiç evin alt katında oturan kiracı evdeki böcekleri öldürmek için eve böcek ilacı sıktı. Evi ilaçladıktan sonra kapı ve pencereyi bantlayarak evden çıktı. Alt kata sıkılan böcek ilacı üst kata sızmaya başladı ve N.D.’nin kızı ve torunları kokudan etkilendi. Dün sabah saatlerinde N.D.’nin kızı A.T. (40) torunları, F.T. (18) ve Y.T. (15) ile yeğenleri S.G.B. (21) ve M.B. (17) mide bulantısı nedeni ile hastaneye gitti. Bu süre içerisinde anneanne N.D. VE 7 yaşındaki Ahmet Enes Temel evde kaldı.  

Bir süre sonra anneanne N.D. torunu Ahmet Enes Temel’inde rahatsızlandığını fark ederek durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Ahmet Enes Temel adrese gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altında alınan 7 yaşındaki çocuk yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay ile ilgili soruşturma başlatmıştı. Böcek ilacını eve sıkan kiracı A.E.A.’yı Çumra ilçesi yakınlarında evinde gözaltına alındı. A.E.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.  

Diğer yandan böcek ilacından zehirlenen A.T. çocukları F.T. ve Y.T.  yeğenleri S.G.B. ve M.B.’nin hastanedeki tedavisi sürüyor. Anneanne N.D. tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.  

Olayda hayatını kaybeden 7 yaşındaki Ahmet Enes Temel, yarın Meram’da son yolculuğuna uğurlanacak.  

Olay ile ilgili soruşturma sürüyor. 

Yorumlar 1
artuklu 02 Şubat 2024 15:14

Allah rahmet etsin. böcek ilacının ve hangi formda kullanılmış adını verin bari başkalanı kullanmasın veya evlerde kullanımı yasaklansın .

Bakmadan Geçme