• Haberler
  • Konya
  • Konya'da bu festivalde yok yok! Erzurum havası esecek...

Konya'da bu festivalde yok yok! Erzurum havası esecek...

Konya'da Erzurum havası estiren festival başladı. Üstelik bu festivalde yok yok... Detaylar haberde...

Konya'da bu festivalde yok yok! Erzurum havası esecek...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum’un yöresel lezzetleri Konya’da görücüye çıktı. Damak çatlatan lezzetlerin başında Erzurum cağ kebabı, kadayıf dolması ve İspir fasulyesi yer alırken, Oltu taşından yapılma tesbih standına da Konyalılar ilgi gösterdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi önünde Erzurum kültürü ve yöresel zenginliği stantlarda yerini aldı. Bu yıl 2. kez düzenlenen festival büyük ilgi gördü. Damak çatlatan lezzetlerin başında Erzurum cağ kebabı, kadayıf dolması ve İspir fasulyesi yer alırken, Oltu taşından yapılma tesbih standına da Konyalılar ilgi gösterdi.

Konya'da bu festivalde yok yok! Erzurum havası esecek...

“ÜNLÜ SANATÇILAR KONSER VERECEK”

Erzurum Yöresel Ürünler Cağ Kebabı ve Kültür Festivali’nde Erzurum’un meşhur cağ kebabı, Erzurum kadayıf dolmaları, İspir fasulyesi, göğermiş çeçil peyniri, Erzurum’un balı ve tereyağı gibi onlarca yöresel lezzeti stantlardaki yerini alacak. Festivalde ünlü sanatçılar da konser verecek. Erzurum tesbih ustalarının canlı performanslarının da yer aldığı oltu taşı tesbihlerin sergilendiği Erzurum festivalinde tesbih ustası Muhammet Ağırman ve Metin Çelebi Konyalı tüm tesbih meraklılarını beklediklerini belirtti. 

Konya'da bu festivalde yok yok! Erzurum havası esecek...

O TARİHE KADAR SÜRECEK

Konya’daki Erzurum dernekleri tarafından tertip edilen ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Büyükşehir Belediyeleri’nin destek verdiği festival Mevlana Kültür Merkezi açık alanında 10 Ekim Cuma akşamına kadar sürecek.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!