Konya'da bu proje büyük bir başarı ile devam ettiriliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Güvenli Okul Yolları Projesi' kapsamında öğrenciler okullarına güven içerisinde gidiyor.

Konya'da bu proje büyük bir başarı ile devam ettiriliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, çocukların bisikletle okula gidiş yollarını güvenli hale getirmek ve bisiklet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı “Güvenli Okul Yolları Projesi"ni Konya genelinde artırarak sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl Selçuklu Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu'nda başlatılan proje, bu yıl  Karatay Belediyesi 23 Nisan İmam Hatip Ortaokulu,  Meram Emlak Konut Temaşehir Ortaokulu, Beyşehir Eşrefoğlu İmam Hatip Ortaokulu, Karapınar Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Ilgın 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu ve Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu’nda da uygulanmaya başladı.

Proje kapsamında öğrenciler, motosikletli Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi personelleri eşliğinde okullarına bisikletle ulaşım sağladı.  Öğrencilere ayrıca reflektörlü yelek ve kask hediye edildi.

"PİLOT OKULLARDA BAŞARILI"
Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere yönelik birçok alanda farklı çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, Güvenli Okul Yolları Projesinin de Konya Bisiklet Master Planı çerçevesinde yürütüldüğünü hatırlattı. Öğrencilerin, okullarına bisikletle güvenli şekilde ulaşabilmeleri için başlattıkları projeyi çok önemsediklerini vurgulayan Altay, “Projemiz, belirlenen pilot okullarda başarılı şekilde sürdürülüyor. Güvenli ulaşımın yanında sporu hayatının bir parçası haline getiren bir gençlik oluşturmak istiyoruz. Hem güvenli ulaşıma hem de spor yapan sağlıklı yarınlara destek veren projemiz Türkiye’ye örnek oluyor. Özellikle velilerimiz, evlatlarının güvenli şekilde okullarına ulaşabilmelerinden çok memnun” dedi. 


Başkan Altay, projenin sadece şehir merkezinde değil belirlenen ilçelerdeki okullarda da hayata geçirildiğini belirterek, “Çocuklarımızın güvenliği bizim için her şeyden çok daha önemli. Büyükşehir belediyesi olarak Güvenli Okul Yolları Projemizi yeni eğitim öğretim yılında şehrimiz genelinde daha da yaygınlaştırarak uygulamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Bisiklet kullanmayı çok sevdiklerini belirten öğrenciler de bisiklet yollarının güvenli olduğunu fakat bazı vatandaşların bisiklet yollarına araçlarını park ederek kendilerini zor durumda bıraktıklarını söyledi. Proje için Başkan Altay’a teşekkür eden öğrenciler daha çok bisiklet yolu yapılmasını talep etti.

Bakmadan Geçme