Konya'da camilerde Gazze için dua edildi: Gıyabi cenaze namazı kılındı

Siyonist İsrail'in insanlık dışı saldırıları Gazze'de can kayıplarını artırıyor. Son vaka yine dünyanın gündeminde… İşgalci İsrail ordusu, Nablusi Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlilere saldırdı. Saldırıda 112 Filistinli öldü, 760'ı yaralandı. Yaşanan katliamın ardından Konya'da Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı, basın açıklaması yapıldı.

Konya'da camilerde Gazze için dua edildi: Gıyabi cenaze namazı kılındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşgalci İsrail güçlerinin Gazze kentinin güneyinde Reşid Caddesi’ndeki Nablusi Kavşağı’nda insani yardım bekleyen Filistinlilere açtığı ateş sonrası 112 kişi öldü ve 760 kişide yaralandı.

Yaşanan katliamın ardından Konya’da Cuma namazının farzını müteakip Gazze, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlar için dua edildi.

Cuma namazı sonrası Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Sultan Selim Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ardından katliamlara ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamayı grup adına platform başkanı Âdem Ceylan yaptı.

Başkan Ceylan açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

" Bu gün; katil İsrail işgal ordusunun çocuk, kadın, yaşlı gözetmeden sürdürdüğü soykırımın 147. Günü…

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra, insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde büyük bir insani felaket yaşanıyor.

Katliamlarıyla açlığa, susuzluğa, ilaçsızlığa mahkum ettiği Gazze’li kardeşlerimizi, dün yaptığı saldırı ile de gıda ve insani yardım kuyruğunda iken katletti.

Görüntüleri medyada paylaşılan bu saldırıda, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve gençlerin insani yardım kuyruğunda iken, planlı ve tasarlanmış bir şekilde katledildiği görülüyor. Tamamı silahsız, mecalsiz ve aç. Bu insanların, yiyecek ve insani yardım almak için geldiklerini bilen katil, bile isteye, kast-ı mahsusa ile dünyanın gözüne baka baka, İslam ülkelerinin ve bizlerin kayıtsızlığına çaka çaka, aç biilaç kardeşlerimizi, zaten yeterince ulaştırılamayan insani yardım kuyruğunda beklerken katletti bu sefer.

Hani İsrail  Uluslararası Adalet Divanında yargılanıyordu? Hatta Uluslararası Adalet Divanı 26 Ocakta Gazze Halkının lehine verdiği  ihtiyati tedbir kararıyla, insani yardıma erişimin sağlanmasına hükmetmişti öyle mi ?

Türkiye de, Anadolu Ajansının bütün kayıtlarıyla delil taşımıştı  Uluslararası Adalet (!) Divanına. Ne oldu ? 

Bütün bir İslam coğrafyası olarak yaptıklarımız, yaptık zannettiklerimizin katil İsrail’i durdurmaya yetmediğini, dünkü insani yardım kuyruğundaki Gazze’ lilere yaptığı saldırı sonucu 150 şehit, binin üzerinde yaralı ile iliklerimizde hissettik.

Dahası var, tam da bu vahşetin hemen ardından katil İsrail’in hamisi ABD yönetimi, “İsrail yaza doğru Lübnan’ı işgal edebilir.” ruhsatıyla ödüllendirdi kiralık katilini. Sırada Arz-ı Mev’ud var. Unutmayalım.

Değerli dostlar; “Ben bir siyonistim.” diyen Biden, sözünün gereklerini bütün mecralarda yerine  getiriyor. Açıktan silah ve maddi destek sağlayarak, Birleşmiş Milletlerde veto hakkını kullanarak, katilinin kınanmasını bile engelleyerek, Uluslararası Adalet Divanı’nın yargılamasını kukla tiyatrosuna çevirerek, bütün mecralarda İsrail’ i destekleyip, tetikçi olarak kullanıyor. 

Ey beşten büyük Dünya ! Neredesiniz ? 

147 gündür Gazze kana boğulurken Kırmızı çizgilerimiz  aşılmadı mı hala?

Hamaseti, sloganı bir kenara bırakalım artık. Zira sözün bittiği, Gazze’nin tükendiği yerdeyiz. Gün; Gazze’nin, Filistin’in  özgürleşmesi için, bütün imkanlarımızla, fiili olarak her türlü yardımı ulaştırma günüdür.

Bu kapsamda; 

-On bir ayın sultanı Ramazan’ı da vesile ederek, ülke genelinde “Zekatım Gazze’ye” sloganıyla bütün STK’larımızı yardım kampanyalarını kesintisiz ve artırarak sürdürmeye davet ediyoruz.

-İsrail mallarına boykota titizlikle devam inşaallah. 

-Uluslararası yardım filoları oluşturularak insani yardımların Filistin’e denizden ulaştırılmasının sağlanması hususundaki çabalara katkıya hazırız.

-Mısır ile yeniden yapılandırılan ilişkiler kapsamında Refah Sınır Kapısının İnsani yardımlara tamamen açılmasının sağlanmasını bekliyoruz.

-Üretici ve sanayicilerimizi İsrail’e bir domates veya bir çivi dahi satmamaya davet ediyoruz. Vazgelin ! elinize Müslüman kanı bulaşmasın.

-Öte yandan;  Kürecik’ in derhal kapatılmasını, İncirlik’in ise hiç olmazsa askıya alınmasını istiyoruz.

-İsrail’in yaptığı soykırıma, İstanbul’dan gidip- gelerek destek olan, bunu alenen dünyaya ilan eden sözüm ona Türk vatandaşlarına da acilen gereğinin yapılmasını istiyoruz.

….

Değerli dostlar;

147 gündür bütün imkansızlıklara rağmen Gazze’yi düşürmeyen şanlı direnişçileri de selamlıyorum. 

Hamas’ın meşru bir hükümet, İsrail’in ise terör devleti olduğunu buradan bir kez daha ilan ediyorum.

Katil İsrail işgal ordusunun soykırımını unutmayacağız, unutturmayacağız.

Hamas’a selam, zafere kadar her türlü fiili yardımlara devam inşallah diyor, her birinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun…."

Bakmadan Geçme