• Haberler
  • Konya
  • Konya'da çatı çalışması yürekleri ağza getirdi! 4 kat yüksekte böyle çalıştılar

Konya'da çatı çalışması yürekleri ağza getirdi! 4 kat yüksekte böyle çalıştılar

Konya'nın Karapınar ilçesinde 4 katlı apartmanın çatısında yapılan yenileme çalışmasında işçilerin güvenlik önlemi almadan çalıştığı anlar kameraya yansıdı. Sökülen güneş panellerinin çatıdan aşağı bırakılması da dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre, Konya’nın Karapınar ilçesinde 4 katlı bir apartmanın çatısında yenileme çalışması yapıldı. Çalışmada güneş panelleri ile çatıdaki kiremitler sökülürken, işçilerin yüksekte çalışma sırasında güvenlik önlemlerini ikinci plana attığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde işçilerin, herhangi bir belirgin düşme önleyici ekipman olmadan çatının üzerinde çalıştığı görüldü.

Çalışanlardan birinin ise çatının en uç bölümüne kadar ilerleyerek burada çalışma yaptığı anlar dikkat çekti. İşçinin, yaklaşık 4 kat yükseklikte çatının kenarında herhangi bir koruyucu bariyer bulunmadan hareket etmesi tehlikeye davetiye çıkarttı.

Konya'da çatı çalışması yürekleri ağza getirdi! 4 kat yüksekte böyle çalıştılar

GÜNEŞ PANELLERİNİ ÇATIDAN AŞAĞIYA ATTILAR

Görüntülerde panellerin 4 katlı binanın çatısından aşağıya doğru atıldığı panelin aşağıya atılması öncesinde çatının kenarında bulunan işçinin, aşağıya doğru eğilerek çevreyi kontrol ettiği, işçinin daha sonra sökülen panelin aşağıya bırakılmasına yardımcı olduğu görüldü.

KİREMİT SÖKÜMÜ DE AYNI ŞEKİLDE YAPILDI

Çatıdaki yenileme çalışmaları kapsamında mevcut kiremitlerin de söküldüğü görülürken, işçilerin yüksekten düşme riskine karşı herhangi bir belirgin güvenlik tedbiri olmadan çalışması dikkat çekti. Yaklaşık 4 kat yükseklikte gerçekleştirilen çalışma sırasında işçilerin çatı üzerinde rahatlıkla hareket etmesi ve kenar bölümlerde herhangi bir koruyucu sistem olmadan çalışması, dikkat çekti.

 

 

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!