• Haberler
  • Asayiş
  • Konya'da Çocuk Kaçırma Girişimi İddiası, Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırdı

Konya'da Çocuk Kaçırma Girişimi İddiası, Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırdı

Konya'da bir okul çıkışında yaşanan çocuk kaçırma girişimi, sosyal medyada büyük bir tepkiye neden oldu. AFAD gönüllüleri tarafından paylaşılan bir videoda, bir yetişkin bir çocuğu zorla arabaya bindirmeye çalışırken görülüyor. Fakat Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada konuya ilişkin herhangi bir ihbarın bulunmadığı belirtildi.

Konya'da Çocuk Kaçırma Girişimi İddiası, Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi’nde akıllara durgunluk veren bir çocuk kaçırma girişimi yaşandığı iddia edildi.

AFAD gönüllüsü olduğu öğrenilen bir vatandaşın sosyal medyada paylaştığı bir videoda yaşlı bir adamın çocukları kaçırmaya çalıştığı iddia edildi.

“SERVİS ARIZALANDI BENİ GÖNDERDİLER” YALANI

Videoya göre, söz konusu yaşlı adam "Servis arızalandı, beni gönderdiler" diyerek çocuğu almak istiyor. Çocuğun annesinin tepkisi üzerine adam, çocuğu zorla arabaya bindirmeye çalışıyor. Ancak çocuk, arabaya binmeyi reddediyor.

Videonun devamında çocuklar annelerinin telkinleriyle apartman içerisine doğru koşuyor ve ardından yaşlı adamın bozuldu dediği servis apartman önüne yanaşıyor. Ve çocuklar servis aracına bindiği anda yaşlı adam arabasına binerek oradan uzaklaşıyor.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK SES GETİRDİ

Sosyal medya kullanıcıları, olaya büyük tepki gösterirken, okul çıkışlarında güvenlik önlemlerinin artırılması ve ailelerin daha dikkatli olması gerektiği belirtildi. Bir kullanıcı, "Okul çıkışlarında güvenlik önlemleri artırılmalıdır. Bu tür olayların yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Bir başka kullanıcı da, "Aileler, çocuklarını okul çıkışlarında yalnız bırakmamalı. Çocuklarının yanında olmalılar" ifadelerini kullandı.

EMNİYET: KAÇIRMA OLAYI SADECE BİR İDDİA

Olayın ciddiyeti ve sonuçları göz önüne alınarak polis ve savcılık tarafından etkin bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada konuya ilişkin herhangi bir ihbar olmadığı, bu olayın gerçekten yaşanıp yaşanmadığının muallak olduğu belirtildi.

ÇOCUKLARI KORUMAK İÇİN ALINABİLECEK ÖNLEMLER

  • Çocuklarınızı okul çıkışlarında yalnız bırakmamaya özen gösterin.
  • Çocuklarınızın okuldan çıkış saatlerini öğrenin ve bu saatlerde okulda bekleyin.
  • Çocuklarınızın kimlik bilgilerini her zaman yanlarında bulundurmalarını sağlayın.
  • Çocuklarınızın tanımadıkları kişilerle konuşmalarına izin vermeyin.
  • Çocuklarınızın okul çıkışlarında yalnız yürümelerine izin vermeyin.
  • Çocuklarınızın okul çıkışlarında güvenli bir şekilde evlerine ulaşmasını sağlayın.
Konya'da Çocuk Kaçırma Girişimi İddiası, Sosyal Medyayı Ayağa Kaldırdı

Bakmadan Geçme