• Haberler
  • Konya
  • Konya'da Çocuk Oyunları Turnuvaları sonuçlandı!

Konya'da Çocuk Oyunları Turnuvaları sonuçlandı!

Milli Eğitim Bakanlığının 2023/28 sayılı Genelgesi doğrultusunda, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla yürütülen Şehrimiz İmzamız projesi kapsamında gerçekleştirilen Karatay ve Selçuklu Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvaları sonuçlandı.

Eğlenceli geçen yarışma sürecinde 3. Sınıf öğrencileri kaleli yakan top ve sek sek; 4, 5 ve 6. sınıf öğrencileri kaleli yakan top oyunlarında mücadele ettiler.

Program dâhilinde ilk önce Karatay Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası ödül törenine katılan Murat Yiğit, protokol üyeleri ile birlikte dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Öğrencileri başarılarından ötürü tebrik etti; turnuvalardaki hakemlere, öğretmenlere ve eğitim yöneticilerine teşekkürlerini iletti.

Karatay Belediyesi Yaşar Doğu Spor Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine; Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, eğitim yöneticileri, öğretmen öğrenci ve veliler de katıldı.

Daha sonra Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirilen Selçuklu Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası ödül törenine katıldı.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim eden İl Müdürü, Milli Eğitim Bakanlığının geleneksel çocuk oyunlarının öğretilmesi ve yaygınlaştırılması konusundaki kararlılığını önemsediklerini belirterek "Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvaları onların, tatlı bir rekabet içerisinde milli oyunlarımızı tanımalarına ve benimsemelerine vesile olmaktadır." dedi. Müsabakalara katılan öğrencilerimizi tebrik etti, turnuvaların gerçekleşmesinde emek sarf eden öğretmenlerimizi kutladı.

Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ali Düz, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, eğitim yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler de Selçuklu Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası ödül törenine katıldılar.

Bakmadan Geçme