Konya'da fidecilik sektörü ne durumda? Konya'da fide fiyatları ne kadar?

Konya Muhacir Pazarı esnaflarından Fodul Fidecilik sahibi Mustafa Şahin, sektöre ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulundu.

Konya'da fidecilik sektörü ne durumda? Konya'da fide fiyatları ne kadar?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toptancı oldukları için ürünlerini hesaplı sattıklarını söyleyen Şahin, dış mekan süs bitkileri 10-15 TL aralığında iken, kendilerinin 7.50 TL’ye ve iç mekan saksı fiyatlarının ise piyasada 25 TL’ye kadar çıkarken, işletmelerinin ise 15 TL’ye sattığını söyledi.     
         
Fodul Fidancılık olarak, fideleri çok aldığımız için hesaplı satmaya çalışıyoruz dolayısıyla da 5 TL kazanacağımıza 1-2 TL kazanıyoruz diyen Mustafa Şahin, sebze fide fiyatlarının ise 5 TL olduğunu fakat kalitesiz hiçbir sebze ve fide satmadıklarını sözlerine ekledi.
         
Hayat pahalılığının normalde fide fiyatlarını olumsuz etkilemediğini fakat şuan nakliye işleri yüzünden çok fazla etkilendiklerini belirtirken, geçen yıl 6-7 bin TL olan taşımacılık ücretlerinin bu yıl ise 15 bin TL olduğunu ifade etti. Bu durumun ise kasalardan, indirme bindirme ve işçilik gibi sebeplerden kaynaklandığını ifade etti.
         
Marketlerdeki sebze ve meyve fiyatlarının oldukça yüksek olmasının, vatandaşlarda fide ekimine yönelik fazla teşvikte bulunmadığını söyleyen Şahin, ‘’üretimi herkes yapamaz’’ dedi.
       
Son olarak ise 14 Mayıs seçimleri üzerine değinen Fodul Fidecilik sahibi, 3 TL’lik mal 300 TL’de olsa fiyatlar pahalı diye oyumuzu telef edersek bütün yeryüzündeki siyonistlerin ve Türkiye’ye düşman olan bütün ülkelerin menfaatine çalışmış oluruz açıklamalarında bulundu. 
 

Bakmadan Geçme