Konya'da Filistin direnişi tiyatroya taşındı! Hüzün ve duygu dolu anlar yaşandı!

Karatay Belediyesi, Karatay Kent Konseyi, Kadim Kudüs Çalışma Grubu ve Medeniyet Tasavvuru Okulu'nun birlikte organize ettiği 'Gün Doğmadan' isimli tiyatro oyun Konyalılarla buluştu. Filistin halkının haklı direnişi ve Mescid-i Aksa'nın hikâyesinin sahneye taşındığı oyun, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. 

Konya'da Filistin direnişi tiyatroya taşındı! Hüzün ve duygu dolu anlar yaşandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karatay Belediyesi, Karatay Kent Konseyi, Kadim Kudüs Çalışma Grubu ve Medeniyet Tasavvuru Okulu, Filistin’in yaşadığı zulümleri duygusal yönden aktaran tiyatro oyununu Konyalılarla buluşturdu. 

KONYALILARDAN İKİ DOSTUN UYANIŞ ÖYKÜSÜNE TAM NOT

Turistik bir gezi için yola çıkan fakat kaybolduktan sonra Mescid-i Aksa'nın gerçek hikâyesiyle ve Filistin’de yaşanan zulümle yüzleşen Ömer ve Kenan isimli iki dostun uyanış öyküsünün anlatıldığı “Gün Doğmadan” adlı tiyatro oyunu, Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 ayrı seansta izleyiciyle buluştu. 

“Seni Yok Sayacaklar Sen Daha Çok Var Olacaksın” sloganının yanında izleyicilerine güçlü bir duruş ve varoluşun önemini vurgulayan oyun, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda sahnelendi. Yusuf Engin Gezer’in yazıp ve yönettiği oyun; Yusuf Duru, Hayrettin Batur, İsmail Hakkı Arıtemiz ve Metin Benli gibi usta oyuncuların performanslarıyla sergilendi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili ve besteci Yücel Arzen’in de müziklerini hazırladığı oyunun danışmanlığını ise Yazar Yusuf Kaplan yapıyor. 

Performanslarıyla kendilerini izleyenlere hayran bırakan oyuncular, Filistin halkının yaşadığı zulmü izleyenlerin içlerinde hissettirdi. Vatandaşların uzun süre ayakta alkışladığı “Gün Doğmadan” isimli tiyatro oyunu, Konyalılardan tam not aldı.
Programda konuşan Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdürahim Arslan; “Filistin çok acı günlerden geçiyor. Rabbim yardımcıları olsun. 100 günü aşan katliam ve soykırım var. Gerek devletimiz gerekse milletimiz bu davaya sahip çıkıyor. Özellikle Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca ve Kadim Kudüs Çalışma Grubumuz Filistin’i gündemde tutmaya büyük gayret ediyorlar. Kadim Kudüs Çalışma Grubumuz bu bağlamda çok güzel farkındalık oluşturuyor. Kendilerine bu vesileyle çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tiyatro gösterisi programının sonunda ayrıca; geçtiğimiz günlerde Karatay Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Bir Filistin Yine Var” konulu mektup yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri takdim edildi. 

Bakmadan Geçme