Konya'da Filistin'e destek organizasyonlarında zabıtta engeli iddiası!

Konya'da Filistin için kurulan yardım çadırlarına zabıtların engel olduğu iddia edildi.

Türkiye genelinde  olduğu gibi Konya’da da Filistin için yardım çadırları kurulurken, Konya İl müftülüğüne bağlı bir birimde  çalışan yetkili bir isim, zabıtaların yardım çadırlarına karşı çıktığını iddia etti.  Konuyla ilgili Hakimiyet.com’a açıklamalarda bulunan sorumlu personel, “Bu işi yaparken ümmet bilinciyle hareket ediyoruz. Ama şunu da sitem olarak belirtmek istiyorum, maalesef zabıta bu konuda bize zorluk yaratıyor.” dedi. 

Konya'da Filistin'e destek organizasyonlarında zabıtta engeli iddiası!
“RAHATSIZ EDERSEN BURAYI DAĞITIRIZ”

Konya’da bazı yerlerde Filistin’e destek olmak amacıyla kurulan çadırlarda zabıtaların engel olduğunu iddia eden yetkili personel, dışarıda en ufak bir toplanmada bölgedeki zabıtalardan ‘Burayı dağıtırız’ şeklinde tehdit aldıklarını ifade etti. Yetkili şahıs şunlara değindi: “Yaptığımız organizasyonlardan gerek valilik gerek kaymakamlık gerekse de belediyelerin haberi var. Ancak ona rağmen zabıta bize zorluk yaratıyor. Örneğin geçenlerde yapılan bir kermeste, pankartlarımızı umumiye açık olduğu gerekçesiyle söküldü. Yine başka bir olayda Filistin’e destek çağrısında bulunan bir arkadaşımıza ‘burada bağırarak konuşamazsın, rahatsız edemezsin kimseyi, rahatsız edersen burayı dağıtırız’ gibi açıklamada bulunmuş.” Konya yöneticilerinin konu hakkında hassasiyet içerisinde olduğuna değinen yetkili personel, bu şekil engellemelerin kendilerini üzdüğünü dille getirerek sözlerini noktaladı. 
 

Yorumlar 4
Mehmet 08 Aralık 2023 08:57

Resmi izin olmadığı sürece normal yaptıkları nerden bileyim kermes ama neye kermes resmi izni yoksa doğrusunu yapıyorlar

TRBA 07 Aralık 2023 21:27

Haber çok saçma geldi bana. Bence kişisel tartışmalar bize engel okuyor olarak lanse ediliyor

Eda 06 Aralık 2023 22:08

Zabıtalar kapatılsın.

Burcu 06 Aralık 2023 22:07

Zabıtaların her yerde böyle ukala tavırlar sergilemesi şaka mı ya

Bakmadan Geçme