Konya'da gazze için kefenli direniş eylemi

Konya'da sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'ye yönelik vahşi saldırılarına karşı bir araya gelerek 'Gazze İçin Kefenli Direniş' adlı sembolik bir eylem düzenliyor. 22 Aralık Cuma günü Cuma namazı sonrası gerçekleştirilecek olan etkinlikte, Konyalı katılımcılar tarafından sembolik olarak kefen giyilecek.

Konya'da sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'ye yönelik vahşi saldırılarına karşı bir araya gelerek "Gazze İçin Kefenli Direniş" adlı sembolik bir eylem düzenliyor. 22 Aralık Cuma günü Cuma namazı sonrası gerçekleştirilecek olan etkinlikte, Konyalı katılımcılar tarafından sembolik olarak kefen giyilecek.

Konya Genç İHH tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden masum çocuklar için bir araya gelineceği belirtilirken, "Kefenli direniş, acının altında umudu filizleyecek. Çünkü her kefen, bir direniş sembolü; her bebek, bir özgürlük haykırışıdır" ifadelerine yer verildi.

Etkinlik, sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket ederek oluşturduğu güçlü bir dayanışma örneği sergileme amacını taşıyor. Konya halkı, Cuma namazı sonrası gerçekleşecek "Gazze İçin Kefenli Direniş" eylemine yoğun katılım göstermeye davet ediliyor.

Bakmadan Geçme