Konya'da geliştirildi! Parmak izinden...

Konya'da geliştirilen ve TEKNOFEST'te 3. sırayı elde eden bir proje, parmak izi analizi kullanarak bireylerin doğuştan gelen yeteneklerini tespit etme imkanı sunuyor.

Konya'da geliştirildi! Parmak izinden...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Murat Sezer ve ekibi, İstanbul'da gerçekleşen TEKNOFEST Eğitim Teknolojileri Yarışmaları finallerinde yarıştıkları proje ile 123 bin 1 takım arasında 3. sırayı kazandılar.

Ayrıca, bu proje aynı zamanda sunum dalında birincilik ödülüne layık görüldü. Projede, bireylerin parmak izleri alınarak yapılan analizler sonucunda doğuştan sahip oldukları ve yatkın oldukları yetenekler belirlenebiliyor.

Bu proje, çocukların gelecekte sahip olacakları meslek ve yaşamlarında başarılı olabilecekleri alanlara yönlendirilmesini amaçlıyor.

Yapay zeka destekli bir algoritma geliştirdiklerini anlatan Murat Sezer, “Parmak izlerini inceleyerek çocukların veya yetişkinlerin doğuştan gelen yeteneklerini söyleyebiliyoruz. Bizi buna teşvik eden olay eğitimdeki ülke başarısını artırmak oldu. Vücudumuzun bir anatomisi, yapısı, kan değeri, özellikleri, rengi varsa parmak izlerimizde de yeteneklerin olabileceğini düşündük ve araştırmaya başladık. 2015’ten 2017’ye kadar bir araştırma gerçekleştirdik ve 2017’de projemize başladık. Yaklaşık 7 senedir de projemizi, araştırmalarımızı devam ettiriyoruz. Son 2 dönemdir de TEKNOFEST’de başarılara imza attık. Sunum 1.’si olduk. Projede 123 bin 1 kişide 3. olduk. Şu anda da yurt dışında makalelerimiz yayınlanmaya başladı” dedi.

Bakmadan Geçme