Konya'da gençliğin gecesi: 128 topluluk sahneye çıktı, ödüller sahiplerini buldu
Konya Büyükşehir Gençlik Meclisi'nin düzenlediği Topluluk Ödülleri gecesi, Selçuklu Kongre Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşti. 5 üniversiteden 128 topluluk 12 kategoride yarıştı, gençliğin üretim gücü sahneye taşındı.
“BİZLER, TÜRKİYE’NİN VE KONYA’NIN GELECEĞİNİN SİZLERİN AKLIYLA, EMEĞİYLE VE HEYECANIYLA İNŞA EDİLECEĞİNE İNANIYORUZ”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya’nın 5 üniversitesi ve 130 binin üzerinde üniversite öğrencisiyle gençliğin enerjisiyle büyüyen, geleceğini gençlerle birlikte kuran bir şehir olduğunu söyledi.
“Bizler, Türkiye’nin ve Konya’nın geleceğinin sizlerin aklıyla, emeğiyle ve heyecanıyla inşa edileceğine inanıyoruz” diyen Başkan Altay, “Necip Fazıl Kısakürek’in o güçlü çağrısını hatırlatmak isterim: ‘Zaman bendedir ve mekân bana emanettir!’ İşte tam da bu şuurla yetişen bir gençlik görüyorum karşımda. Gerektiğinde vatanı için sorumluluk alan, milletinin derdiyle dertlenen, üretmekten ve gayretten geri durmayan, dik duran bir gençlik. Bizler de sizlerin yolunu açmak, hayallerinizi desteklemek ve ortaya koyduğunuz her fikirde yanınızda olmak için gayret gösteriyoruz. Çünkü inanıyoruz ki gençliğin önünü açmak, geleceğin kendisini inşa etmektir” ifadelerini kullandı.