Konya'da iftardan sonra gezilecek 5 etkileyici yer

Ramazan ayında iftar sonrası Konya'nın tarihi ve kültürel güzelliklerini görmek isteyenler için, işte şehrin en etkileyici mekanları…

Ramazan ayında iftar sonrası Konya'nın tarihi ve kültürel güzelliklerini görmek isteyenler için, işte şehrin en etkileyici mekanları…

 

Ramazan ayının özel atmosferiyle dolu olan Konya, tarihi ve kültürel oluşumlarıyla birçok turistik yeri bünyesinde barındırıyor. Konya’da iftardan sonra gezilecek en etkileyici yerlerinden 5 tanesi:

Alaeddin Tepesi ve Selçuklu Müzesi:

Şehrin merkezinin bulunduğu Alaeddin Tepesi, Konya'nın en eski yerleşim bölgelerinden biridir. Tepede yer alan Alaeddin Camii ve tarihi mezarlığı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Selçuklu Müzesi'nde şehrin tarihi ve kültürünü daha yakından tanıyabilirsiniz.

Sille Köyü:

Konya'nın tarihi köylerinden biri olan Sille, iftardan sonra huzur dolu bir yürüyüş için ideal bir yerdir. Burada tarihi kiliseleri, kaya mezarlarını ve geleneksel evleri keşfedebilirsiniz. Ayrıca köyde bulunan yöresel lezzetleri tatma fırsatını da bulabilirsiniz.


Karatay Medresesi ve Çini Müzesi:

Konya'nın önemli turistik mekanlarından biri olan Karatay Medresesi, Selçuklu döneminde kalma bir yapıdır. Medrese, içerisinde bulunan Çini Müzesi ile ünlüdür.

Burada Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait çini eserlerini görebilir ve sanatın eşsiz güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme