Konya'da ilçe başkanının oğlu kazada hayatını kaybetmişti: 'Canlarını hiçe saydılar'
Geçtiğimiz Ocak ayında Konya'nın Karatay ilçesinde yaşanan trafik kazasında, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman'ın oğlu İshak Kaan Yaman hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin görülen ilk duruşmada, tutuksuz yargılanan sanık öğretmen S.A., 'Maalesef canlarını hiçe saydılar. Kusursuz olduğumu düşünüyorum.' dedi.
Olay, 1 Ocak 2025 tarihinde Konya’nın Karatay ilçesi Karaman yolu üzerinde meydana geldi. Arkadaşı M.T.G. ile bisikletle yolda seyreden İshak Kaan Yaman’a S.A. yönetimindeki otomobil çarptı. Olay sonucu M.T.G. yaralanırken, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman'ın oğlu olduğu öğrenilen İshak Kaan Yaman, hayatını kaybetti.
İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Olaya ilişkin görülen ilk duruşmada, müşteki taraf, tutuksuz yargılanan sanık, taraf avukatları ve tanıklar katıldı.
“CANLARINI HİÇE SAYDILAR”
Söz hakkı verilen sanık S.A., “Ben öğretmenim. Çocuklara hassasiyetim var. Olayı kaldırmam çok zordu. O güzergahı her gün kullandığım için çok iyi bilirim. Köprüye yanaşacağım sırada bir anda çocukları yolun ortasında gördüm. Gördüğüm gibi frene bastım. Yaya geçidi olmayan yerden geçtiler. Maalesef canlarını hiçe saydılar. Ben nizami hızdaydım. Kusursuz olduğumu düşünüyorum.” dedi.
Heyet, dosyadaki eksik hususların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.