Konya'da İş Bankası tarım ihtisas şubesini hizmete sundu

Konya'nın Karapınar ilçesinde Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü tarafından tarımda verimliliği artırmayı amaçlayan Türkiye'deki 24.Tarım İhtisas Şubesi'ni açıldı.

Konya'da  İş Bankası tarım ihtisas şubesini hizmete sundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İzlem Erdem, ilçe merkezindeki açılışta, şubelerden bir yenisini Karapınar'da açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Erdem: "Özellikle salgın ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın kendilerine gıda tedarikinin ve sürdürebilirliğinin ne kadar önemli olduğunu gösterildi. Gelecek nesillere karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz. Dünyada sürdürebilirliği daha çok tartışıyor. Böyle bir ortamda tarım bugünden itibaren bir an önce inisiyatif alınması gereken alanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Biz tarımda geleneksel bankacılığın ötesinde teknoloji ve tarımı bir araya getirip, neler yapabiliriz bunları düşünmeye başladık. Bu hizmetleriyle tarım eko sistemini oluşturan tüm paydaşları bir araya getirerek, bilgi paylaşımı yapabilecekleri tarımda üretimi artıracak bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız burada çiftçideki kadim bilgiyi konusunun uzmanıyla bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunmaları, yeni bir şeyler öğrenmelerini sağlamak." dedi.

Açılışa Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Mete, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy, çiftçiler ve davetliler katıldı.

Bakmadan Geçme