• Haberler
  • Konya
  • Konya'da kar yok, ayaz var: Süs havuzları buz tuttu!

Konya'da kar yok, ayaz var: Süs havuzları buz tuttu!

Kar yağışının çevre illerde etkili olduğu günlerde Konya'da güneşli ama dondurucu bir sabah yaşandı. Eksi derecelere düşen sıcaklıklar nedeniyle park ve süs havuzları buz tuttu.

Türkiye’nin pek çok ilinde yollar ve caddeler karla kaplanırken, Konya’da kar beklentisi henüz karşılanmadı. Güneşli havaya rağmen hissedilen sıcaklıkların oldukça düşük seyretmesi, kentte ayazın etkisini artırdı. Sabah saatlerinde sıcaklık eksi 5 derece civarında ölçüldü.Konya'da kar yok, ayaz var: Süs havuzları buz tuttu!

SÜS HAVUZLARI BUZ TUTTU

Düşen sıcaklıklar kent genelinde görsel manzaralar da oluşturdu. Park ve cadde kenarlarında bulunan birçok süs havuzu tamamen dondu. Kültürpark içerisindeki havuzda buz tabakaları oluşurken, havuzda bulunan kuğu ve ördeklerin bir kısmı fıskiyelerin çalıştığı buz tutmayan alanlarda yüzdü, bazı ördeklerin ise buz üzerinde yürüdüğü gözlemlendi.Konya'da kar yok, ayaz var: Süs havuzları buz tuttu!

“KAR YAĞMADI AMA SOĞUK DAHA SERT”

Soğuk havanın günlük yaşamı etkilediğini belirten vatandaşlar, kar yağışının olmamasına rağmen ayazın daha fazla hissedildiğini ifade etti. Özellikle sabah ve gece saatlerinde soğuğun keskinleştiğini dile getiren Konyalılar, kar yağışının gelmemesi nedeniyle kuru soğuğun daha zorlayıcı olduğunu söyledi.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!