Konya'da karbonmonoksit gazından zehirlenen eski belediye başkanı hayatını kaybetti

Konya'nın Kulu ilçesinde meydana gelen karbonmonoksit gazı zehirlenmesi sonucu eski Belediye Başkanı Hızır Özkan yaşamını yitirdi, eşi Elife Özkan ise hastanede tedavi altına alındı.

Konya'da karbonmonoksit gazından zehirlenen eski belediye başkanı hayatını kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Karacadağ Mahallesi'nde yaşanan olay, komşuların dikkati sayesinde ortaya çıktı. Eski Karacadağ Belediye Başkanı Hızır Özkan (81) ve eşi Elife Özkan (63), karbonmonoksit gazından zehirlendi. Yapılan ilk incelemelerde, Özkan çiftinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilendiği belirlendi. Olay, Özkan çiftinden haber alamayan komşuları tarafından fark edildi.

İhbar üzerine hızla olay yerine ulaşan jandarma ve sağlık ekipleri, Hızır Özkan'ı hayatını kaybetmiş halde buldu. Elife Özkan ise hemen Kulu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından durumu ciddiyetini koruyan Elife Özkan, Konya Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

1999 yılına kadar Karacadağ'da belediye başkanlığı ve ardından 10 yıl süresince muhtarlık yapan Hızır Özkan'ın cenazesi, otopsi için hastane morguna nakledildi. Yaşanan bu üzücü olay sonrasında polis ekipleri, zehirlenmenin kesin nedenini belirlemek üzere soruşturma başlattı.

Bakmadan Geçme