Konya'da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapanlar polisten kaçamadı!

Kendilerini telefonda polis ve savcı olarak tanıtarak isimlerinin terör örgütlerine karıştığını söyleyip vatandaşlardan para isteyen dolandırıcıların hedefinde bu kez yabancı uyruklular var. Dolandırıcıların son kurbanı Konya'da yaşayan yabancı uyruklu biri oldu. Abdullah M.'nin yüzbinlerce lirasını dolandırıcılara kaptırmasının ardından harekete geçen polis ekipleri şüpheliyi kısa sürede yakaladı.

Konya'da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapanlar polisten kaçamadı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karatay ilçesi Orhan Gazi Mahallesi’nde ikamet eden Abdullah M. isimli yabancı uyruklu bir kişi dolandırıldığını söyleyerek polis merkezine başvuruda bulundu. Şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. 

YÜZBİNLERCE LİRASINI DOLANDIRICILARA KAPTIRDI

Olayın peşine düşen polis ekipleri dolandırıcıların kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıklarını, adının FETÖ terör örgütüne karıştığını ve bu durumu para karşılığında düzeltebileceklerini söyleyerek yüklü miktarda para talep ettiklerini tespit etti. Dolandırıcıların ağına takılan Abdullah M.’nin dolandırıcılara 125 bin lira nakit para ve 200 gram altın verdiği anlaşıldı.

ŞÜPHELİ NİĞDE’DE YAKAYI ELE VERDİ

Kısa süre içerisinde şüphelinin 1973 doğumlu Ercan B., olduğunu tespit eden Emniyet güçleri, yüzbinlerce liralık vurgun yapan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Yürütülen çalışmalar neticesinde şüpheli Niğde’nin Bor ilçesinde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınırken şahsın daha önce de dolandırıcılık, resmi beldege sahtecilik gibi birçok suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

Nitelikli dolandırıcılık suçundan hakkında işlem başlatılan Ercan B., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakmadan Geçme