• Haberler
  • Konya
  • Konya'da kitap fiyatlarına gelen zammı duyunca şok olacaksınız! Her ay yüzde 30...

Konya'da kitap fiyatlarına gelen zammı duyunca şok olacaksınız! Her ay yüzde 30...

Konya'da, kitap fiyatları zamlanmaya devam ediyor. Kitap satıcıları güncel kitap fiyatlarının yüzde 30 oranında zamlanacağını belirtti. Konya'da kitap satıcısı olan Mahmut Çalışkan, 'Bu daha iyi günlerimiz her geçen ay kitap fiyatlarında artış oluyor' dedi.

2023-2024 arası asgari ücret zammından sonra çoğu üründe fiyat artışı yaşandı. Kitap fiyatlarının artmasıyla satışlarının azaldığını açıklayan sahaf Mahmut Çalışkan, "Bu daha iyi günlerimiz her geçen ay kitap fiyatlarında artış oluyor" ifadelerini kullandı.

Konya'da kitaplara zam geldi, gelmeye devam ediyor

KİTAP FİYATLARINA GELEN ZAMLAR DURMAK BİLMİYOR

Kitap fiyatlarının en az yüzde 30’un zamlanacağını aktaran Çalışkan, “Kitap fiyatları bayağı yüksek hem bizim açımızdan hem de müşterilerimizin açısından. Müşterilerimizin bize ilettikleri durum bu şekilde özellikle belli başlı yayınlarda bayağı yüksek fiyatlar var. Sektör daraldığı için millet artık ofset baskıdan ziyade dijital baskıya döndü. Dijital baskı olduğu için fiyatlara da yansıyor. Örneğin bir adet basıldığı zaman fiyat uygun oluyordu ama şu an genel yayınevleri 50 adet ya da 100 adet basmayı tercih ediyor ondan dolayı fiyatlar da artış oluyor.” dedi.

Konya'da kitaplara zam geldi, gelmeye devam ediyor

"ALMADIĞINIZ HER GÜN ZARARDASINIZ"

Kitap fiyatlarına her ay zam geldiğini ve zamların devamını edeceğini belirten sahafcı Mahmut, “2024 yılında zam geldi gelmeye de devam ediyor. Yılbaşında çoğu yayınevi zam yaptı onun haricinde şubat başında da yapıldı. Ay sonu gelecek zamlar var tekrar martın başında gelecek zamlar var. 10 gün 15 gün önceden zam mailleri geliyor. Zam geliyor gelmeye devam edecek. Müşterilerim kitap fiyatı soruyorlar çok yüksek buluyorlar. Şunu söylüyorum, almadığınız her gün zarardasınız." şeklinde konuştu.

Konya'da kitaplara zam geldi, gelmeye devam ediyor

KİTAPSEVERLER KİTAP OKUMANIN FARKLI YOLLARINI BULUYOR

Satışların geçen yıla oranla azaldığını ifade eden sahafçı, “Üniversiteler açıldı sezon zamanımız en hareketli olmamız gereken zaman ama geçen yıla göre düşüş var. Satış adeti olarak düşüş var. Zamlarla birlikte müşterilerimiz 2. el kitaplar, fotokopi çekme, kütüphaneden emanet alma gibi yollara itiyor.” sözlerini aktardı.


 

Özel Haber
Yorumlar 2
Okur yazar madenci 23 Şubat 2024 21:20

Sahafcı Mahmut bey sektörün nadide kişilerindendir. Derin kitap bilgisinin yanında derin ilişkileriyle Konya deftarlıgına en büyük adaydır. Mülkiyeye girdiği kertete teşkilata iştirak etmiş ve Konya'nın 1 numaralı kitapcısı olmuştur

Okuryazar 23 Şubat 2024 21:19

Çok doğru kitap fiyatlarına gelen zamların haddi hesabi yok Mahmut beyi tanırım fiyat konusunda hep yardımcı olur sağolsun.

Bakmadan Geçme