• Haberler
  • Konya
  • Konya'da KOSKİ Genel Müdürlüğü Çalışanı Zimmet Skandalıyla Tutuklandı

Konya'da KOSKİ Genel Müdürlüğü Çalışanı Zimmet Skandalıyla Tutuklandı

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KOSKİ Genel Müdürlüğü'nde görevli olan Döndü K., 02/02/2024 tarihinde görevi gereği yaptığı zimmet suçlamasıyla tutuklandı. D. K., son 5 yıl içinde abonelerin depozitelerini ailesinin IBAN numaralarına göndererek, toplamda 10 milyon Türk Lirası üzerinde bir tutarı zimmetine geçirdiği belirlendi.

Konya'da KOSKİ Genel Müdürlüğü Çalışanı Zimmet Skandalıyla Tutuklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KOSKİ Genel Müdürlüğü'nde görevli olan D. K.,, 02/02/2024 tarihinde görevi gereği yaptığı zimmet suçlamasıyla tutuklandı.

 

D. K., son 5 yıl içinde abonelerin depozitelerini ailesinin IBAN numaralarına göndererek, toplamda 10 milyon Türk Lirası üzerinde bir tutarı zimmetine geçirdiği belirlendi.

Detaylara göre, Döndü K., görevi sırasında bir TOGG marka araç dahil olmak üzere birçok araç aldığı, üzerinde 2 adet ev ve arsalar bulunduğu tespit edildi.

Konya Kapalı Cezaevi'ne konulan Döndü K., savcılık kararıyla tüm mal varlığına el konuldu.

KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan iç denetim sonucunda, şüphelinin ödeme listelerinde değişiklik yaparak zimmet suçu işlediğinin tespit edildiği açıklandı.

Konu hakkında Hukuk Müşavirliği tarafından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na tutuklama ve tedbir talebiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Döndü K., tutuklandı ve mal varlığına tedbir konuldu.

KOSKİ tarafından yapılan açıklamada, olayın tüm yönleriyle incelendiği ve soruşturma sürecinin titizlikle takip edildiği belirtildi.

 

Yorumlar 8
Farata 13 Mart 2024 17:48

KOSKİ tamam revize edilmeli belediyenin borcunu Koski suya zam yaparak garibandan alıyor Başta belediyeler değişmeli

Bekir 21 Şubat 2024 13:28

Ne yani kadin suclu da basta kocasi olmak uzere ailesi masummu? Kocasida bu isin icinde degilse ben bisey bilmiyorum. Bunlar basit hirsizlik sucundan yargilanmamali. Tuyu bitmemis yetimin hakki var. Agirlastirilmis muebbetten asagisini verirseler yol olur

Fatih 13 Şubat 2024 18:30

Yarın gelecem koskiye

Ali 12 Şubat 2024 10:26

Belediye seçimini kaybetmiş kişiyi koskide daire başkanı yaparsan bu normaldir

Erkan 09 Şubat 2024 23:19

Vallahi suç bunda değil suç sıralı amirlerinde. 5 yıldır siz ne halt yiyiyordunuzda elaman o kadar parayı zimmetine geçirdi. Demekki hırsız çok ki tespit edilememiş.

Mustafa Samet 08 Şubat 2024 20:50

Böyle hainlerin niye kimliklerini açık açık yazmiyorsunuz nedennnn???

İbrahim 08 Şubat 2024 18:15

Sadece suçlu o değil şefi müdürü özelliklere daire başkanı görevden alınmalı

Aaa 07 Şubat 2024 20:12

Şu Konya'da çalmadan hırsız arsız yolsuz devleti soyan bitane sağlam kurum yokmu

Bakmadan Geçme