• Haberler
  • Konya
  • Konya'da kurumaya yüz tutmuş gölden sevindiren haber!

Konya'da kurumaya yüz tutmuş gölden sevindiren haber!

Yıllardır kuraklık ve bilinçsiz su kullanımı nedeniyle büyük ölçüde çekilen Akşehir Gölü, alınan tedbirler ve son yağışların etkisiyle yeniden su tutmaya başladı. Yetkililer, havza bazlı su yönetimi ve tasarruf uygulamalarının göldeki toparlanmada belirleyici rol oynadığını açıkladı.

Kuraklık, bilinçsiz su tüketimi ve iklim değişikliğinin etkisiyle uzun süredir ciddi su kaybı yaşayan Konya’nın Akşehir ilçesindeki Akşehir Gölü, yeniden su tutmaya başladı. Bir dönem çatlamış toprak görüntüsüyle gündeme gelen göl havzasında, son yağışların ve alınan önlemlerin etkisiyle sevindirici bir tablo ortaya çıktı.

Göldeki son durumu yerinde incelemek üzere Akşehir Kaymakamı Mustafa Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Yıldıray Erdem, İlçe Emniyet Müdürü Beytullah Ekerbiçer, Devlet Su İşleri 41. Şube Müdürü Baki Türktemiz ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Ramazan Yıldırım, Akşehir Gölü Gözlem Kulesi’ne çıkarak su seviyesini ve gölün yayılım alanını değerlendirdi.

Konya'da kurumaya yüz tutmuş gölden sevindiren haber!

Yetkililer, gölün yeniden su tutmaya başlamasında özellikle havza bazlı su yönetimi uygulamalarının etkili olduğunu vurguladı. Tarımsal sulamada tasarruf tedbirleri, kaçak su kullanımına yönelik denetimlerin artırılması ve su kaynaklarının planlı kullanımı gibi uygulamaların olumlu sonuç verdiği belirtildi. Ayrıca gölü besleyen su kanalları ile drenaj hatlarında yapılan iyileştirme çalışmalarının da su girişini artırdığı ifade edildi.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!