• Haberler
  • Konya
  • Konya'da 'Mart kapıdan baktırdı': Fırtına sonrası onlarca kişi hayatını kaybetti!

Konya'da 'Mart kapıdan baktırdı': Fırtına sonrası onlarca kişi hayatını kaybetti!

Konya'da 1971 yılında yaşanan kar fırtınası bir felakete dönüştü. Mart ayında yaşanan acı hadisede 67 kişi hayatını kaybetti.

Konya’da 1971 yılının Mart ayında yaşanan şiddetli kar fırtınası, kentin hafızasına kazınan en acı doğa olaylarından biri olarak hatırlanıyor. 13 Mart Cumartesi günü öğleden sonra aniden bastıran tipi ve fırtına, hazırlıksız yakalanan onlarca insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Konya'da 'Mart kapıdan baktırdı': Fırtına sonrası onlarca kişi hayatını kaybetti!

BİRÇOK İLÇEDE ANİDEN ETKİLİ OLDU!

Kent genelinde etkisini kısa sürede artıran kar yağışı ve fırtına, görüş mesafesini neredeyse sıfıra indirdi. Şehir merkezinin yanı sıra Çumra, Karapınar, Beyşehir, Hüyük, Kadınhanı ve Akşehir’de de şiddetli şekilde hissedilen afet sırasında vatandaşlar sığınacak yer ararken, trafikteki araçlar olduğu yerde terk edildi. Sanayi bölgelerinde çalışan pek çok kişi evlerine dönemedi. Elektrik kesintilerinin yaşandığı şehirde hava sıcaklığı eksi 14 dereceye kadar düştü. Fırtına sabah saat 05.30’a kadar etkisini sürdürdü.

Konya'da 'Mart kapıdan baktırdı': Fırtına sonrası onlarca kişi hayatını kaybetti!

ARŞİVLER 67 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLÜYOR

Gazete arşivlerine yansıyan bilgilere göre, felakette 67 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerin büyük bölümünün fırtınada nefes almakta zorlandığı ve aşırı soğuk nedeniyle donarak yaşamını yitirdiği belirlendi. Çobanlar, tarlada ve bağda çalışanlar, ava çıkanlar ile dağlık alanlarda yakalanan vatandaşların da hayatını kaybedenler arasında olduğu kaydedildi. O dönem ilçe statüsünde bulunan Karaman ile birlikte Hatunsaray’da da can kayıpları yaşandı.Konya'da 'Mart kapıdan baktırdı': Fırtına sonrası onlarca kişi hayatını kaybetti!

FIRTINA SONRASI ACI TABLO

Fırtınanın dinmesinin ardından kayıp ihbarları üzerine geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı. Mahsur kalanlara ulaşmak ve hayatını kaybedenleri bulmak için helikopter destekli aramalar yapıldı.

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!