Konya'da muhteşem görüntü! Leylekler vadiyi doldurdu
Konya'nın Beyşehir ilçesinde baharın ortasına gelinmesiyle birlikte leylekler vadisi yeniden hareketlendi. Göç yolculuğunu tamamlayan leylekler, bölgedeki yuvalarını doldurarak doğaya yeniden canlılık kattı.
Yeşildağ Mahallesi sınırlarında yer alan ve Türkiye’nin önemli leylek yaşam alanlarından biri olarak bilinen vadide, ardıç ağaçları üzerindeki yuvaların tamamen dolduğu gözlemlendi. Uzak mesafelerden gelen leylekler, her yıl olduğu gibi bu yıl da Beyşehir’deki yuvalarına yerleşti.
DOĞASEVERLERİN İLGİSİ ARTTI
Leyleklerin gelişiyle birlikte bölgeye olan ilgi de arttı. Vadideki seyir alanına çıkan ziyaretçiler, leylekleri doğal ortamında izleme fırsatı buluyor. Ayrıca kurulan canlı yayın sistemleri sayesinde leylekler günün her saatinde takip edilebiliyor.
VADİ ADETA DOĞAL YAŞAM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ
Ağaçların yanı sıra elektrik direklerinde de çok sayıda yuva bulunurken, bölge adeta bir leylek kolonisi görünümüne kavuştu. Ortaya çıkan manzara, doğa tutkunları için görsel bir şölen sunuyor.
YAZ BOYUNCA BEYŞEHİR’DE KALACAKLAR
Leyleklerin yaz mevsimi boyunca Beyşehir’de konaklayacağı, sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte ise yeniden göç yolculuğuna çıkacakları belirtildi.