Konya'da o isim uyardı! Altın bu rakamları görebilir

Son zamanlarda altın piyasasında yaşanan hareketlilik, bankaların aksine kuyumculuk sektöründe canlılığa neden oluyor. İşte güncel altın fiyatları...

Konya'da o isim uyardı! Altın bu rakamları görebilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Bedesten Çarşısı esnaflarından Başak Kuyumculuk ve Mücevherat sahibi Mustafa Kara, altın piyasası ve kuyumculuk sektörü üzerine birtakım açıklamalarda bulundu.

Şu an gram altının 1395 TL’den satıldığını söyleyen Mustafa Kara, “altında ciddi bir yükseliş bekliyoruz” dedi. Enflasyon ortamında altının çok düşük kaldığını ve ilerleyen dönemlerde bunun 1700 TL’ye kadar çıkabileceğini ileri sürdü.

Müşteri potansiyelinde herhangi bir düşüşün olmadığını belirten Kara, rutin şekilde devam ettiklerini fakat artan toplum nüfusunun ise işlerde canlanmaya sebep olduğunun altını çizdi.

Yatırımcıların fiziki altını daha çok tercih ettiğini söyleyen Kara, “Fiziki altın daha çok tercih ediliyor şu an için, banka makaslarının çok açık olmasından, bankaların kestiği komisyonlardan dolayı biz bankada işlem yapanların mağdur olduğunu ve bize doğru yönlendiğini düşünüyoruz şu an için yani bankalarda sıkıntı olduğunu söylüyorlar.’’ diye konuştu.

Son olarak ise gümüş ile ilgili de bazı değerlendirmelerde bulunan Kuyumcu, altına oranla aynı şekilde hareketliliğin yaşandığını fakat gümüşün müşteri bakımından çok rağbet gören bir ürün olmadığı için altının daha çok rövanşta olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme