Konya'da okullar tatil mi? Yoğun kar yağışı sonrası tatil olan ilçeler

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından yurt genelinde birçok ilde kar yağışı etkili olmaya başladı. Olumsuz hava şartları nedeniyle Konya ve ilçelerinden tatili haberleri de gelmeye başladı. Konya'da hangi ilçede okullar tatil edildi?

Konya şehir merkezinde okullar yoğun kar yağışı nedeniyle tatil edildi. 

Konya Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE KONYA MERKEZDE EĞİTİME 1 GÜNLÜK ARA

Konya'da hava şartlarının oluşturduğu risklere karşı önleyici tedbir olarak; Selçuklu, Meram ve Karatay İlçelerinde İl Hıfzısıhha Kurulu Kararı ile 6 Şubat 2023 tarihinde eğitim öğretime 1 (bir) gün süre ile ara verilmesine, Hamile ve engelli kamu görevlilerinin 1 gün idari izinli olmalarına karar verilmiştir."

Ayrıca 6 Şubat 2023 Pazartesi günü itibari ile Selçuk Üniversitesi ve Karatay Üniversitesinde eğitime 1 gün ara verildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde ise bir günlük online eğitime geçildi.

TATİL OLAN İLÇELER

Kar yağışının artması ile birlikte Konya'da ilçelerde eğitim öğretime ara verildi.

Doğanhisar 1 gün, Kadınhanı 1 gün, Beyşehir 1 gün, Bozkır 1 gün, Hüyük 1 gün, Yalıhüyük 1 gün, Ahırlı 1 gün, Akören 1 gün, Derbent 1 gün, Güneysınır 1 gün, Taşkent 1 gün, Akşehir 1 gün,  Hadim 1 gün, Sarayönü 1 gün, Seydişehir 1 gün, Tuzlukçu 1 gün, Yunak 1 gün, Karapınar 1 gün, Çumra 1 gün, Emirgazi 1 gün, Halkapınar 1 gün, Ilgın 1 gün, Kulu 1 gün, Cihanbeyli 1 gün, Ereğli 1 gün, Derebucak 2 gün. Çeltik 1 gün.

KONYA VALİLİĞİNDEN KAR UYARISI

Konya Valiliği, kentte etkili olan kar nedeniyle yaşanabilecek aksaklıklara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: "İlimizde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir."

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, trafikte oluşabilecek aksamalara karşı karla mücadele çalışmalarına başladı.
Yağışların gece boyu ve yarın da sürmesi bekleniyor. 

KONYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

05.02.2023 günü saat 16:30 da şiddetini artıran kar yağışı sebebiyle mal ve can kaybına yol açabilecek kazaları engellemek amacıyla, Konya Beyşehir yolu şehir içinden Beyşehir İstikametine ve Beysehirden il merkezi istikametine giden çekici türü araçlara şehiricinde Köyceğiz kavşağından , Beyşehir yolunda ise Baraşarakavak mahallesi kavşağından bu saat itibari ile Çekici Türü araç trafiğine kapatılmıştır.

İLK TATİL HABERİ BİTLİS'TEN

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü, Bitlis'te okulların pazartesi günü için tatil edildiğini duyurdu.

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar sebebiyle Bitlis merkez ve merkeze bağlı köy ve beldelerde, Güroymak ve Hizan ilçelerinde her tür resmi ve özel okullarımızda 6 Şubat Pazartesi günü eğitim öğretim faaliyetlerine 1 gün ara verilmiştir” denildi.

TATVAN'DA DA OKULLAR TATİL

Öte yandan, Bitlis'in Tatvan ilçesinde de, olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, yoğun kar ve soğuk hava nedeniyle pazartesi günü ilçe genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

BİR TATİL HABERİ DE DİYARBAKIR'DAN

Diyarbakır'da olumsuz hava koşulları nedeniyle Çüngüş ilçesinde 2, Dicle ilçesinde ise 1 gün okullar tatil edildi.

Çüngüş Kaymakamı Tuncay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirmeler sonucu, ilçede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle öğrenciler ve öğretmenlerin can güvenliği düşünülerek tüm resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 6 ve 7 Şubat'ta tatil edildiğini duyurdu.

Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü ilçe genelindeki resmi ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarının tatil edildiği belirtildi.

MUŞ’TA OKULLAR 2 GÜN TATİL EDİLDİ

Muş’ta olumsuz hava şartları nedeniyle okullar 2 gün tatil edildi.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, elverişsiz hava şartları ile meteorolojik buzlanma, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı yapıldığı belirtilerek, “5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince 06-07 Şubat 2023 Pazartesi ve Salı günü il genelinde eğitim öğretime 2 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir. Her ikisi de çalışan anne ve babalardan lise çağından küçük çocuğu olup bakacak kimsesi olmayanların istekleri halinde ebeveynlerinden biri kurumlarınca idari izinli sayılacak, kurum amirlerince bu hususta gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 06-07 Şubat 2023 Pazartesi ve Salı günü idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür” denildi.

BİNGÖL’DE EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Bingöl’de devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına bağlı olarak il merkezi ve tüm ilçelerimizdeki resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel kreş ve gündüz bakımevlerinde 06-07.02.2023 Pazartesi ve Salı günleri eğitim öğretime 2 gün süreyle ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamile personel de aynı günlerde idari izinli sayılacaktır” denildi.

ŞANLIURFA’DA OKULLARA KAR ENGELİ

Şanlıurfa Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle okulların yarın tatil edildiğini açıkladı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin bir gün uzatıldığını bildirdi.

Vali Ayhan’ın açıklamasında, "Değerli evlatlarım, öğretmenlerim, tatilinizi bir gün uzattık. Yarıyıl tatili bitti ama il dışından gelecek öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin güvenliği için 6 Şubat’ta okullarımız tatil. Bir gün daha kitaplarınızla ve yağan karla tatilin tadını çıkarın" ifadelerine yer verildi.

GAZİANTEP'TE KAR NEDENİYLE OKULLAR YARIN TATİL EDİLDİ

Gaziantep'te olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Vali Davut Gül, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle okulların bir gün tatil edildiğini bildirdi.

Gül, "Gaziantep'teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun." ifadesini kullandı. İHA / AA

Bakmadan Geçme