• Haberler
  • Konya
  • Konya'da örgüt davasında şok ifade: '45 dakika boyunca darp edildim'

Konya'da örgüt davasında şok ifade: '45 dakika boyunca darp edildim'

Konya'da 2024 yılında liderliğini Mehmet Elagöz B.'nin yaptığı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan şahıslar hakim karşısına çıktı. Duruşmada müşteki olarak dinlenen Mustafa E., örgüte üye olduğu iddia edilen bazı şahısların kendisine şantaj uyguladığını ve 45 dakika boyunca darp edildiğini öne sürdü.

2024 yılında düzenlenen “Kuyu-32” ve “Kuyu-33” operasyonlarında, Konya dahil 7 ilde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Konya’da elebaşılığını Mehmet Elagöz B.’nin yaptığı öne sürülen çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne yönelik Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerince operasyon yapıldı. 

Yürütülen teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda örgütün; cebir, tehdit ve şiddet kullanarak vatandaşlar üzerinde baskı kurduğu, haksız ekonomik çıkar sağladığı ve çeşitli suçlara karıştığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüt üyeliği, örgüt faaliyeti kapsamında yağma ve nitelikli yağmaya teşebbüs, tefecilik, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet, kasten yaralama, tehdit, hakaret ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarını işledikleri anlaşıldı.

Çok sayıda adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda ruhsatsız silahlar ve fişekler ele geçirilirken, örgüt üyeleri gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan şahıslardan 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Konya'da örgüt davasında şok ifade: '45 dakika boyunca darp edildim'

DAVADA DİKKAT ÇEKEN İFADE

Konya’da görülen davanın son duruşmasında müşteki M.E., mahkeme heyeti karşısında yaşadıklarını anlattı.

EMLAK OFİSİNE ÇAĞIRILDIM”

Müşteki M.E., 2 Nisan 2024 tarihinde H.Ö.’nün kendisini arayarak “Bir mevzu var” diyip emlakçı dükkanına çağırdığını, başka bir yerde konuşacaklarını söylemesi üzerine F.Ş.’nin ofisine gittiğini belirtti. Ofiste F.Ş., M.S. ve H.S.’nin de bulunduğunu söyledi.

300 BİN TL İSTEDİLER”

M.E., kendisine bir kızı hamile bıraktığının ve çocuğun aldırıldığının söylendiğini ifade ederek, bu gerekçeyle 300 bin TL talep edildiğini anlattı. Parayı vermeyeceğini söylemesi üzerine olayların başladığını dile getirdi.

“45 DAKİKA BOYUNCA DARP EDİLDİM”

Müşteki, “Hepsi beni darp etti. F.Ş. sopa getirip onunla da beni dövdü. Evrak imzalamamı istediler, imzalamadım. Yaklaşık 45 dakika boyunca beni dövmeye devam ettiler” dedi.

SENETLERİ BİLEREK YANLIŞ İMZALADIM”

Daha fazla dayanamayınca imzalayacağını söylediğini belirten M.E., 150 bin TL bedelli iki ayrı senet imzalatılmak istendiğini, T.C. kimlik numarasını ve imzasını bilerek yanlış yazdığını ifade etti. Ofisten ayrıldıktan sonra H.E.’nin kendisini arayarak kimlik numarasının yanlış olduğunu ve düzeltmek için geri gelmesi gerektiğini söylediğini, ancak bunun üzerine karakola giderek şikâyetçi olduğunu beyan etti.

MAHKEMEDEN TAHLİYE VE TUTUKLULUK KARARI

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanıklardan H.S. ve M.E.’nin tahliyesine karar verdi. F.Ş., M.K., Ö.F.K. ve H.S.’nin tutukluluk hallerinin devamına hükmedilirken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!