Konya'da otomobiline çakar takan sürücüler polisten kaçamadı

Konya'da şahsi otomobiline çakar ve siren sistemi takarak polis arabası görünümü veren ve usulsüz teknik değişiklik yapan iki sürücü polis ekiplerinin elinden kaçamadı. İki araç sürücüsüne toplam 14.493 TL cezai işlem uygulandı.

Konya'da otomobiline çakar takan sürücüler polisten kaçamadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, usulsüz teknik değişikler yaparak çevreyi rahatsız eden trafik magandalarına göz açtırmıyor. 

Polis ekipleri Nalçacı Caddesi üzerinde yapılan şok uygulamada şüphe üzerine bir aracı durdurdu. Araçta yapılan incelemede; ışıklı ve sesli uyarı işaretleri ( çakar tertibatı ), standart dışı teknik değişikliklerin ve şartlara uygun bulunmayan ışık donanımı olduğu tespit edildi. Araç sürücüsü M.T.’ye 2918 sayılı K.T.K’nın Işıklı ve sesli uyarı işaretlerini mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak, teknik değişiklik ve aykırı ışık donanımı maddelerinden işlem yapıldığı öğrenildi.

Meram Devriye Ekipleri, Sahibiata Mahallesi üzerinde rutin devriye görevini yürüttükleri esnada durumundan şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Araçta yapılan incelemelerde aracın ön camında takılı çakar olduğu tespit edildi. Olay yerine çağırılan Trafik Ekiplerince H. A. isimli sürücüye 2918 sayılı K.T.K’nın Işıklı ve sesli uyarı işaretlerini mevzuatta izin verilmeyen araçlara takmak ve kullanmak maddesinden işlem yapılırken edinilen bilgiye göre iki araca toplamda 14.493 TL cezai işlem uygulandı.

Bakmadan Geçme