Konya'da oyuncak silahla 600 bin liralık gasp

Konya'da oyuncak tabancayla akaryakıt istasyonunun marketine girerek kasadaki 600 bin lirayı gasp eden şüpheli ve azmettiren 2 kişi yakalanarak tutuklandı.

Konya'da oyuncak silahla 600 bin liralık gasp
TAKİP ET Google News ile Takip Et

17 Nisan Pazartesi günü gece saat 04:50 sıralarında Musalla Bağları Mahallesi Çakırlı Caddesi üzerinde bulunan Akaryakıt istasyonunun marketine müşteri kılığında yüzü maskeli bir kişi geldi. Market çalışanına bir şeyler almak istediğini söyleyen şahıs ardından marketin kasasına yöneldi. Market çalışanının olayı fark etmesi üzerine cebinde gizlediği silahı çıkararak çalışana yönelten şahıs kasadaki yakıt hasılatı olan 600 Bin TL’yi alarak kayıplara karıştı.

Olayın polis ekiplerine bildirilmesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili detaylı çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda onlarca çevre güvenlik kamerası ve Kent Güvenlik Yönetim Sisteminden (KGYS) yüzlerce saatlik görüntüleri izledi.

Ekiplerin yaptığı detaylı çalışmalarda, olayı gerçekleştiren şüphelinin akaryakıt istasyonundaki gasp olayını gerçekleştirmesinin ardından olay yerine geldiği motosiklete binerek kaçtığı, olay yerinden uzaklaştıktan sonra motosikleti yol kenarına bırakarak üzerindeki kıyafetleri yaktığı ardından da kendisini almaya gelen bir arabaya bindiği anlaşıldı. Gasp Büro Amirliği ekiplerinin görüntülerden tespit ettiği olayı gerçekleştiren 3 adet suç kaydı olan Mustafa B., (26) ve araçla almaya gelen 13 adet suç kaydı olan Habil Ali Ç., (31), 3 adet suç kaydı olan Mehmet G., (34) yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan incelemelerde Habil Ali Ç.’nın akaryakıt istasyonunun çalışanı olduğu, Mehmet G.'nin oto yıkama iş yerinin olduğu ve Mustafa B.’nin ise Mehmet G.'nin yanında çalıştığı tespit edildi.

Şahıslardan alınan ilk ifadede 3 kişinin arkadaş olduğu ve bir konuşma esnasında Habil Ali Ç.’nın benzin istasyonunda paraların nereye koyulduğunu bildiğini, Mustafa B.‘nin yakında düğün yapacağı için çok paraya ihtiyacı olduğunu ve Mustafa B.’nın gasp olayını gerçekleştirmesi halinde parayı üçünün paylaşacağı anlaşıldı.

Ayrıca Habil Ali Ç. ve Mehmet G.nin olay anında başka yerde olduklarını göstermek için telefonlarını kapatarak farklı bir akaryakıt istasyonunda alışveriş yaptığı ve kameraların önünde beklediği anlaşıldı.

OLAYI GERÇEKLEŞTİREN 3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bakmadan Geçme