• Haberler
  • Konya
  • Konya'da patlama seslerine karşı dikkat: Valilik uyardı!

Konya'da patlama seslerine karşı dikkat: Valilik uyardı!

Konya Valiliği, 1 Ekim 2025 tarihinde şehir genelinde ve çevre illerde patlama benzeri seslerin duyulabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

 Valilikten yapılan açıklamaya göre, 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından 1 Ekim 2025 Çarşamba günü, (olumsuz hava koşullarına karşı 2 Ekim 2025 yedek gün olarak belirlendi) Konya, Aksaray, Karaman ve Nevşehir hava sahasında harekâta yönelik senaryolu eğitim uçuşları gerçekleştirilecek.

VALİLİK UYARDI!

Eğitim faaliyetleri sırasında bazı jetlerin ses üstü hıza ulaşabileceği belirtilirken, bu durumun “patlama benzeri” seslere yol açabileceği ifade edildi. Valilik, vatandaşların olası seslerden dolayı endişelenmemeleri gerektiğini vurguladı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından 01 Ekim 2025 günü (02 Ekim 2025 yedek gün) Konya, Aksaray, Karaman ve Nevşehir hava sahasında icra edilecek harekâta yönelik senaryolu eğitim görevleri esnasında ses üstü hıza ulaşılabileceği ve buna bağlı olarak patlama benzeri ses duyulabileceği, vatandaşlarımızın paniğe kapılmamaları için kamuoyuna duyurulmuştur.”

 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!