Konya'da Ramazan ayında et fiyatları yükselişte mi?

Ramazan'ın ayının gelmesiyle bereketlenen sofralarda Konyalıların hangi et grubunu tercih ettiğini kasap esnafına sorduk. Konyalı vatandaşlar, hangi et grubunu tercih ediyor? Ramazan ayının gelmesiyle et fiyatlarında değişiklik oldu mu? Hâkimiyet Gazetesi muhabiri Eda Nur Aksoy sordu, esnaf Kasap Celal Yüksel cevapladı. Detaylar haberimizde…

Konya'da Ramazan ayında et fiyatları yükselişte mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayında uzun süreli aç kalmaktan dolayı bireylerin hem vücut direncini kaybetmemesi için protein kaynaklı gıdaların tüketilmesi önem arz ediyor. Protein kaynaklı gıdaların başında ise et grubu ilk sıralarda yer alıyor.

KONYALILAR EN ÇOK HANGİ ET GRUBUNU TERCİH EDİYOR?

Ramazan’da, Konyalıların farklı çeşitlerde et ürünlerini tercih ettiğini dile getiren kasap Celal Yüksel, “Konyalı vatandaşlar bundan önceki senelerde ortalık et dediğimiz kuzu kol, pirzola, gerdan gibi çeşitleri tercih ediyorlardı. Son zamanlarda ise müşterilerin et alıp kebapçıda kebap veya güveç yaptırmaları rövanşta. Ramazan ayında havaların sıcak olduğu dönemlerde ise mangal daha çok tercih ediliyordu.” şeklinde konuştu.

“ET FİYATLARI YÜKSELDİ”

Alım gücünün de düştüğünü aktaran kasap Yüksel, “Geçen yıllara oranla et fiyatları çok yükseldiğinden alım gücü azaldı. Fiyatların yükselmesiyle et tüketiminde azalım görülebiliyor.” sözlerini kullandı.

“TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNİ DEVLET DESTEKLİYOR” 

Tarım Kredi Kooperatifleri ile kasaplar arasındaki fiyat farkının, kooperatiflerin devlet destekli olduğunu ifade eden esnaf Yüksel, “Tarım krediyi devlet desteklediğinden istediği fiyatı kendi çıkarıyor. Kendine sponsor ediyor.” dedi.

“İTHAL ET GELİRSE FİYATLAR SABİTLENEBİLİR” 

Et fiyatlarının artması gündemdeyken ithal et gelirse fiyatlarda değişiklik olacağını belirten Yüksel, “eğer ithal et gelirse fiyatlar düşebilir ya da sabit kalabilir.” açıklamasında bulundu.  
 

Bakmadan Geçme