Konya'da sabah namazında Filistin için dua edildi!

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) sabah namazında Sultan Selim Camii'nde bir araya geldi. Namazın ardından basın açıklaması yapıldı ve Filistin için dua edildi.

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, Filistin’deki zulmün devam ettiğini, bu insanlık dışı muameleye sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayarak Filistin’i gündemden düşürmeyeceklerin söyledi.

Filistin meselesinin Müslümanların ve tüm insanlığın ortak problemi olduğunu söyleyen Kara, “Yüzlerce genç esir edilip zindanlara atıldı. Şimdi Aksa Tufanı harekatıyla Filistinli yiğitler kendilerine ait olan topraklarda meşru müdafaa hakkını kullanıyor. Bu mesele Araplarla İsrail arasında bir mesele değildir. Mescid-i Aksa da, Kudüs de, Filistin toprakları da bütün ümmetin meselesidir. Çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden her fırsatta vahşetini sergileyen, ibadet etmek isteyenlere karşı namlusunu doğrultan, uluslararası sularda vatandaşlarımızı katleden terörist İsrail, kan ve vahşet saçmaktan başka bir şey yapmamaktadır” şeklinde konuştu.

Kara, şöyle devam etti:

“Artık İsrail'in bu şımarıklığına ve terörizmine son verme vakti gelmiştir. İsrail bu şımarıklığını İslam ülkelerinin ve Müslümanların sessizliğinden almaktadır. Her fırsatta insan haklarından dem vuran Batı, tüm dünyanın gözleri önünde işlenen İsrail terörizmine hiçbir zaman karşı çıkmamıştır. Şimdi ise Batı ve Emperyalistler, tüm iki yüzlülükleri ile kendi toprakları için mücadele eden Hamas’a karşı ‘insan haklarını ihlal ediyorsunuz, İsrail’e saldırıyı durdurun’ çağrısı yapıyorlar. Ey sahtekar Batı, ey iki yüzlü insan hakları savunucuları! Ya bugün hakkın yanında olursunuz, ya da sizin devriniz de sona erecektir. Buradan sesleniyoruz; Ey islam ülkelerinin liderleri; Unutmayın ki; Allah nurunu tamamlayacaktır. Bu zulümlere karşı vereceğiniz mücadele ancak ve ancak kendi ahiretiniz ve izzetiniz için olacaktır. Bilinmelidir ki; Filistin davası, yalnız kendileri için değil, İslam’ın ve Müslümanların izzetini, özgürlüğünü, şerefini, haysiyetini korumak için savaşan, mücadele eden ve bu uğurda gerektiğinde gözünü kırpmadan canını feda eden özgürlüğüne düşkün, şerefli direnişçilerin davasıdır.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme