Konya'da saldırıya uğrayan taksici konuştu: 'Öldükten sonra kıymete binmek istemiyoruz'

Konya'da Ali Osman Gezginç isimli taksi şoförü, madde bağımlısı müşterinin bıçaklı saldırısına uğradı. Hakimiyet.com'a açıklamalarda bulunan Gezginç, yetkililerin taksicilere yönelik önlem almasını istedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Konya'da saldırıya uğrayan taksici konuştu: 'Öldükten sonra kıymete binmek istemiyoruz'

Olay geçtiğimiz günlerde Konya’nın Karatay ilçesinde meydana geldi. Ali Osman Gezginç, sabah saat 6.20 sıralarında durağa gelen müşteriyi aracına alarak gitmek istediği noktaya doğru yola çıktı.

 Araca aldığı müşterinin, madde bağımlısı olduğunu fark ettiğini belirten Taksi Şoförü, “Sabah saat 6.20 sıralarında durağa bir müşteri geldi.

Onu aracıma aldım. Yazır tarafına doğru yola çıktık. Yazır’a vardığımızda ‘Burada bekle benim arkadaşım gelecek onu da götürürsün çarşıya’ dedi. Bende tamam dedim.

 Bir süre sonra arkadaşı ile geldi. Bosna’ya gitmemizi söyledi. Ben müşterilerin madde bağımlısı olduğunu az çok anladım. Tiplerinden belliydi, araçta uyuyorlardı.

Yolda sohbet ederken konu güvenden açıldı. Bende ‘Evet ortalıkta uyuşturucu kullanan çok olduğu için kimseye güven kalmadı’ dedim. Ben bunu deyince sağ böğrümden bıçakladı beni.

Sonra yumruk atmaya başladı. Müşterilerin gitmek istedikleri yere gittik. Sonra ‘Yine bekle geleceğim’ dedi. Tekrar Yazır tarafına doğru geldik. Orada araçtan indi beni tekrar bıçaklayacakken ben kaçarak canımı kurtardım” sözleri ile olayı anlattı.  

Konya'da saldırıya uğrayan taksici konuştu: 'Öldükten sonra kıymete binmek istemiyoruz'


“VERDİKLERİ SÖZLERİNİ TUTMADILAR!”


Ali Osman Gezginç, Konya Taksiciler Odası’nın ve belediyenin taksicilere verdikleri sözleri tutmadıklarını ve taksicilerin sorunları ile ilgilenmediklerini söyledi.

Gezginç, “Taksiciler Odası üyeleri bizim sorunlarımız ile ilgilenmiyor. Seçim zamanı durağa oy toplamaya geliyorlar ama bu saatten sonra bu duraktan kimseye oy çıkmaz.

Belediye ve Oda’nın bize söz verdiği taksilere kamera takılması muhabbeti vardı. 6 yıl geçti o sözün üstünden kimse gelip el atmadı. Ben bu konuda şikayetçiyim.

Dün benim başıma bir şey gelseydi ben ölseydim bunun vebalini kim verecekti. Yani Oda’nın avukatı da gelebilirdi. Arıyorum hiçbir şekilde telefonlarıma cevap vermiyorlar.

Taksiciler Odası üyeleri beni geçmiş olsun için bile aramadılar” şeklinde konuştu.  

“TAKSİCİLER OLARAK HİÇBİR CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”


 Taksiciler olarak önlem alınmasını istediklerini dile getiren Şoför Gezginç, “Bizim taksiciler olarak hiçbir can güvenliğimiz yok. Bundan 4 gün önce İzmir Gaziemir’de bir meslektaşımızı gasp ederek silahla öldürdüler.

Yani biz gece gündüz normal bir insan taşımıyoruz. Alkollüsünden madde bağımlısına kadar her çeşit insan biniyor. Yani biz öldükten sonra mı önlem alınacak?

Can güvenliğimiz yok. Önlem alınmasını istiyoruz” diye konuşarak sözlerini noktaladı. 


“ÖLDÜKTEN SONRA KIYMETE BİNMEK İSTEMİYORUZ”


Taksilere kamera takılması için çağrıda bulunan Süreyya Akbay ise, “Bu taksicilere sahip çıkılsın Özellikle oda başkanları, özellikle belediyeler. Elinize gelen bir şey varsa yapın.

Bugün bir kamera basit bir şey.  Zaten Ölen, öldükten sonra kıymete biniyorsa hiçbir şey yapılmasın. Bir resmi birim ilk önce bir el atsın olaya.  Yani arkadaş şöyle şöyle bir sistem var.  

Örneğin kafes mi istiyorsunuz?  Bu şekilde belli birimlerin taksicileri yardımcı olmasını istiyoruz” diye konuştu.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme